Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΓΕΥΜΑΤΑ» ΚΑΙ «ΝΗΣΤΕΙΕΣ»

ΤΟ «ΚΟΙΝΟ» ΓΕΥΜΑ: «Ο επιχειρηματίας Αλεξ Σπάνος, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Τζορτζ Μπους και που πρόσφατα χρηματοδότησε με ενάμιση εκατομμύριο δολάρια την προεκλογική του καμπάνια, κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο και ειδικά πίσω από την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει γεύμα με τον Τζορτζ Μπους, τον Κόλιν Πάουελ και την Κοντολίζα Ράις, που δε συνηθίζεται στις επίσημες επισκέψεις» (Από τις «Τυπογραφίες» του «Ελεύθερου Τύπου»).

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ: «Εως τις 5 Νοεμβρίου λήγει το περιθώριο που θα δώσει η Κομισιόν στην Ελλάδα για να υποβάλει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα λιτότητας. Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί στη σύνοδο του Ecofin στις 5 Ιουλίου, λίγες εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές» (Το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ: «Οι ρίζες του σκανδάλου με τα βασανιστήρια στο Αμπού Γράιμπ βρίσκονται σε μια απόφαση που ενέκρινε πέρυσι ο Ράμσφελντ, να ισχύσουν και για την ανάκριση των Ιρακινών κρατουμένων οι... ανορθόδοξες μέθοδοι που ακολουθούνταν για την Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν. Οι μέθοδοι αυτές αποτελούσαν μέρος μιας άκρως απόρρητης επιχείρησης που είχε την έγκριση του Μπους» (Το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΦΟΡΟ-ΚΡΙΤΗΡΙΑ: «"Φωτιές" έχει ανάψει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα αντικειμενικά κριτήρια φορολογίας» (Το ρεπορτάζ στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ: «Πήγαμε με το "Σέικ ιτ" και φεύγουμε με το "Σιχτίρ". Κι επειδή ολόκληρη η χώρα πενθεί, θα πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες γι' αυτή την "τραγωδία". Τις πταίει; Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης; Γιατί διατηρήσαμε διακριτική ουδετερότητα και σ' αυτό το μείζον θέμα...; Πως θα αντιδράσει η αντιπολίτευση σήμερα; Επιτέλους, κάποιος πρέπει να απαντήσει κύριε Ρουσόπουλε. Σας άρεσε ή όχι ο Σάκης;» (Σχόλιο στην «Ελευθεροτυπία» με υπογραφή Χ.Λ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ