Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τους υποψήφιους

Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται ο Γ. Παπανδρέου να ανακοινώσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι πληροφορίες, που αναφέρονται σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με σκοπό τη συγκρότηση χωριστού ψηφοδελτίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του μια λίστα περίπου 400 προσώπων, που προτάθηκαν ή αυτοπροτάθηκαν για το ευρωψηφοδέλτιο, διαμέσου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της ...«συμμετοχικής δημοκρατίας».

Ανάμεσα στους πιθανούς υποψήφιους, συγκαταλέγονται οι Π. Φασούλας, Π. Μπεγλίτης, Ν. Σηφουνάκης, Αλ. Ρόντος, Δ. Τσάτσος κ.ά. Πάντως, παρά τις προτάσεις και τις αυτοπροτάσεις, την τελική απόφαση θα πάρει ο Γ. Παπανδρέου.

Την ίδια στιγμή, πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζονται στην ίδρυση νέου κόμματος. Μάλιστα, σε μερίδα του Τύπου, αναφέρθηκε ότι στις προσπάθειες για την ίδρυση του κόμματος πρωτοστατεί ο πρώην βουλευτής της Β` Αθηνών Θ. Κατσανέβας, ενώ σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόταση έγινε και στους Γ. Αρσένη και Αν. Πεπονή, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους. Μάλιστα, υπήρξαν και δημοσιεύματα, που δήλωναν ότι το νέο κόμμα θα φέρει τον τίτλο Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα «ΔΗΣΟΚ».

Χτες το απόγευμα, πάντως, υπήρξε ανακοίνωση που υπέγραφε η Λίτσα Χατζοπούλου, η οποία δήλωνε εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΟΚ και δήλωνε ότι «το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Θεόδωρο Κατσανέβα, αλλά ούτε και με κανέναν άλλο πρώην ή νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος». Μάλιστα, υποστήριζε ότι η συγκεκριμένη κίνηση «δημιουργήθηκε στις 5 Μάη 2004».

Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου, ξεκινώντας τις προεκλογικές του περιοδείες, θα βρεθεί αύριο στη Μεσσηνία. Στις ομιλίες του, στις συγκεντρώσεις και τις περιφερειακές συσκέψεις, ο Γ. Παπανδρέου καθ' όλη την προεκλογική περίοδο αναμένεται να προχωρήσει σε ακατάσχετη δημαγωγία και θα επιχειρήσει να εμφανίσει το «κοινωνικό πρόσωπο» του ΠΑΣΟΚ. Κάτι, άλλωστε, που κάνει κατά κόρον όλο το διάστημα μετά την ήττα του κόμματός του στις εθνικές εκλογές.

Και άλλες διαψεύσεις

Μετά τη διάψευση του διευθυντή του Τομέα Οικονομικών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννη Κυριόπουλου, ότι συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, προστέθηκαν οι διαψεύσεις του ζωγράφου και ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ Σωτήρη Σόρογκα και του πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Ανδρεόπουλου, οι οποίοι δήλωσαν, επίσης, ότι δε συμμετέχουν στο συγκεκριμένο όργανο. Τα ονόματα και των τριών συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα που έδωσε το ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ