Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Αφού θέλετε να βγούμε από την ΕΕ, γιατί να σας ψηφίσει κάποιος που δεν έχει πειστεί γι' αυτό;

ΕΜΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, παρεμβαίνουμε και παλεύουμε παντού. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ μετέχοντας στο Ευρωκοινοβούλιο υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, έχουν άμεση γνώση των σχεδίων και αποφάσεων που εξυφαίνονται κατά των λαών της Ευρώπης. Αποκαλύπτουν έγκαιρα, ενημερώνουν το λαό και τον βοηθούν να οργανώνει το μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης. Ακριβώς γιατί έχουμε αρνητική θέση για την πολιτική και τους στόχους της ΕΕ, ακριβώς γι' αυτό ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε το συμφέρον του ελληνικού και όλων των λαών της Ευρώπης.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ μόνοι μας. Και άλλοι λαοί αντιστέκονται, αμφισβητούν την ΕΕ με δημοψηφίσματα, με το ΟΧΙ στην ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ. Με το ΟΧΙ στην ένταξη των χωρών τους στην ΕΕ.

Η ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές σημαίνει μεγαλύτερη λαϊκή δύναμη ενάντια στις επιλογές της ΕΕ, της «Λευκής Βίβλου», της Λισαβόνας, του Αμστερνταμ και του Ελσίνκι, του Συμφώνου Σταθερότητας, της ΟΝΕ και του ευρώ. Ενάντια στη στρατιωτικοποίηση, στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή, στην αποστολή στρατευμάτων για τη διεξαγωγή ιμπεριαλιστικών πολέμων. Στην αλλαγή συνόρων και τη δημιουργία κρατών προτεκτοράτων, στην περιστολή συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων, των τρομονόμων, το ευρωένταλμα, τη συμφωνία δικαστικής συνδρομής με τις ΗΠΑ, τη ρατσιστική μεταναστευτική πολιτική.

Η ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή λαϊκή δύναμη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού μας, των λαών της ΕΕ, την πάλη κατά των αιτιών που γεννούν τη φτώχεια, την πείνα, τις ασθένειες, τη δυστυχία, την κοινωνική εγκληματικότητα και τη διάδοση των ναρκωτικών. Σημαίνει συσπείρωση, αποτελεσματική πολιτική συμμαχιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δύναμη στο κίνημα σήμερα, ανοιχτό παράθυρο για τη θετική προοπτική αύριο. Ανυποχώρητη, αγωνιστική δράση στο Ευρωκοινοβούλιο. Μαχητική διεκδίκηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στόχων και μέτρων που ανακουφίζουν τη ζωή των εργαζομένων, ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ συμβολή στη συγκρότηση του ριζοσπαστικού πόλου κομμουνιστικών, ριζοσπαστικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κινημάτων της Ευρώπης, αριστερών κομμάτων που δεν έχουν συμβιβαστεί με τον ευρωιμπεριαλισμό. Μεγαλύτερη συμβολή στο διεθνή συντονισμό και στην κοινή δράση κατά των αποφάσεων και επιλογών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ βήμα στη διαμόρφωση λαϊκής πλειοψηφίας που θα διεκδικεί αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας, θα προβάλλει αντίσταση - ανυπακοή - απειθαρχία στην ΕΕ, με τέρμα την αποδέσμευση από την ΕΕ, και μαζί με τους λαούς των άλλων χωρών την ανατροπή της, με προοπτική την Ευρώπη της ειρήνης, του σοσιαλισμού.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ τους λόγους απευθυνόμαστε και σε αυτούς που δε βλέπουν ακόμη ότι το λαϊκό συμφέρον είναι στην αποδέσμευση, αλλά θέλουν να προβληθεί αντίσταση στις πολιτικές της ΕΕ. Αντίσταση μπορεί να κάνει μόνο ένα κόμμα που δεν έχει καμιά δέσμευση στον ευρωμονόδρομο και τις πολιτικές του. Οποιος και με όποια δικαιολογία στηρίζει την ΕΕ είναι δεσμευμένος στην ανοχή ή ανοικτή στήριξη αντιλαϊκών επιλογών. Απόδειξη: Ο ΣΥΝ που από τη μια μεριά στηρίζει ολόψυχα την ΕΕ και από την άλλη διαμαρτύρεται για τις συνέπειες από την εφαρμογή της πολιτικής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ