Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ»

Ο λαός μπορεί και πρέπει να αντισταθεί στην επέλαση των μεταλλαγμένων και τις πολυεθνικές τους, που με τη βούλα και της ΕΕ θα πλημμυρίσουν τις αγορές και τα σπίτια μας, στο όνομα, δήθεν, της επίλυσης του επισιτιστικού προβλήματος. Μπορεί να αντισταθεί, μέσα από την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος υπεράσπισης του λαϊκού δικαιώματος στην ασφαλή διατροφή, της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αυτό το μήνυμα - κάλεσμα αναδείχτηκε μέσα από την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση, που απέκτησε ιδιαίτερη επικαιρότητα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τον εντοπισμό επιμολυσμένων σπόρων σε καλλιέργειες καλαμποκιού στη Μακεδονία, και την απόφαση της ΕΕ να επιτρέψει την εισαγωγή μεταλλαγμένων, εκφράστηκε η ανησυχία του λαού και των φορέων του για το νέο εφιάλτη, που έρχεται στο όνομα της εξυπηρέτησης των υπερκερδών των πολυεθνικών.

Η αίθουσα του «Ηλέκτρα Παλάς» γέμισε ασφυκτικά από τους απλούς πολίτες, τη νεολαία, και τους εκπροσώπους εργατικών συνδικάτων, συνεταιρισμών, επιστημονικών φορέων, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πανεπιστημιακούς δασκάλους, που με την παρουσία τους και με τις παρεμβάσεις τους ανέδειξαν τη σημαντικότητα του προβλήματος, αλλά και την απόφασή τους να δράσουν.

Τα άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Ηλίας Γκουτζιγιάννης, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Στο πάνελ της συζήτησης, συμμετείχαν ο Γιάννης Πατάκης ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Σφυρής υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ. Κεντρικοί εισηγητές ήταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Κώστας Δρούτσας πρόεδρος του ΙΝΚΑ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρό «τσιμπούσι» που στήθηκε έξω, στο πλακόστρωτο της Αριστοτέλους. Από τον πάγκο τροφοδοσίας μοιράζονταν κρασί και τσίπουρο, ελιές και ντομάτες, παραγωγής απαλλαγμένης από τα μεταλλαγμένα των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ