Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Το ΚΚΕ μιλά για αντίσταση, ανυπακοή απειθαρχία, αποδέσμευση από την ΕΕ. Μπορούν οι λαοί να τα επιβάλλουν;

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ, με τις διεκδικήσεις του, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, με τη διεκδίκηση άλλης πολιτικής αντικειμενικά διεκδικεί να μην επιβάλλεται η πολιτική της ΕΕ. Διεκδικεί από την κυβέρνησή του να μην υπακούει στις κατευθύνεις της ΕΕ, να μην πειθαρχεί στην εφαρμογή τους. Πρόσφατα, η ΝΔ δήλωσε ότι θα ζητήσει έγκριση από την ΕΕ για τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μήπως και μειωθούν οι τιμές. Γιατί να ζητήσει έγκριση;

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τ' άλλα λαϊκά στρώματα, λοιπόν, με την πάλη τους, δημιουργούν και τις συνθήκες αντίστασης ανυπακοής, απειθαρχίας. Αλλωστε, για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες τους, πρέπει ο παραγόμενος πλούτος που είναι έργο δικό τους, αλλά τους τον κλέβει η πλουτοκρατία, να τον καρπώνονται οι λαοί. Που για να εξασφαλιστεί απαιτείται κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, συνεταιριστικοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ΕΒΕ. Επίσης, απαιτείται αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, λαϊκή εξουσία.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, με τη συμμετοχή τους στη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, θα έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να διεκδικούν και να κατακτούν. Να ανατρέψουν το συσχετισμό δύναμης, να διεκδικήσουν τη λαϊκή εξουσία που θα εφαρμόσει την πολιτική της λαϊκής οικονομίας.

Ο ΔΡΟΜΟΣ, λοιπόν, της ανυπακοής, της αντίστασης οδηγεί στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα της ΕΕ, άρα και του αντιδραστικού οικοδομήματός της. Είναι ο μονόδρομος για την Ευρώπη των εργαζομένων, της ισότιμης συνεργασίας των λαών, για να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει για το κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό σύστημα στον τόπο του.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, της ειρήνης και του σοσιαλισμού θα συνεργάζεται ισότιμα με χώρες και λαούς που υποφέρουν από την ιμπεριαλιστική καταπίεση και εκμετάλλευση. Θα γίνει πόλος αντιιμπεριαλιστικής συνεργασίας και πάλης. Θα είναι το αντίπαλο δέος στον πόλεμο και στη βία.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ στη χώρα μας ότι σ' αυτό το δρόμο είμαστε μόνοι μας. Είναι μεγάλο ψέμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις, σε πανελλαδικές, κλαδικές και τοπικές κινητοποιήσεις για τα λαϊκά δικαιώματα. Εργαζόμενοι από την Ελλάδα, με τις ταξικές τους οργανώσεις πήραν μέρος με εκατομμύρια εργαζόμενους στη Γένοβα, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στην Πράγα, στη Φλωρεντία και αλλού. Και το ΚΚΕ, συμμετέχοντας σ' αυτές τις κινητοποιήσεις, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου έδρασε από κοινού με άλλες δυνάμεις.

ΩΣ ΚΚΕ ΔΡΑΣΑΜΕ από κοινού, όπου ήταν δυνατό, με άλλα κομμουνιστικά, αριστερά κόμματα και προοδευτικές δυνάμεις, διατηρώντας το καθένα τις δικές του ιδιαίτερες απόψεις. Ούτε μία φορά δε διστάσαμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα της ευρω-λαγνείας.

ΤΟ ΚΚΕ, με τη στάση του και σε συνεργασία με δυνάμεις και φωνές κριτικής αντίστασης, τροφοδότησε το ρεύμα των εργατικών και λαϊκών αγώνων, ενάντια στη χειραγώγηση, στην αλλοτρίωση και την εξαγορά συνειδήσεων. Σ' αυτό το δρόμο θα βαδίσουν οι λαοί, ώσπου να γίνουν οι ίδιοι αφέντες στον τόπο τους.

ΓΙ' ΑΥΤΟ και στις ευρωεκλογές χρειάζεται αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ