Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... πληθωριστικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΤΑΘΕΡΟΣ είναι ο εγχώριος πληθωρισμός, ανακοίνωσε χτες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (κι εδώ που τα λέμε, αν μπορούσε, ας ...έκανε κι αλλιώς, μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές). Σε κάθε περίπτωση πάντως, σταθερά αυξανόμενη παραμένει και η ακρίβεια.

Βεβαίως, οι κυβερνώντες δυσκολεύονται να βρουν τους δείκτες, που αποτυπώνουν την ...ταχύτητα «εξαέρωσης» ενός μέσου μισθού, όταν πρόκειται να καλύψει τις βασικές ανάγκες του αμειβόμενου. Ομως, οι μισθωτοί τους γνωρίζουν πολύ καλά.

Οσο για τις φήμες που λένε ότι μας περιμένει κύμα ακρίβειας τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού, μοιάζει μάλλον απίθανο να διαψευστούν και οι διακοπές αναμένονται ζόρικες. Είναι και οι Αγώνες, είναι και τα πετρέλαια, δύσκολο να ξεφύγει κανείς.

Βεβαίως, έχουμε και τις ευχές των αρμόδιων υπουργείων περί εξομάλυνσης της αγοράς, οι οποίες, όμως, δυστυχώς δεν μπορούν να εξαργυρωθούν με κάποιο ικανοποιητικό αντίτιμο.

ΜΑΛΛΟΝ κακεντρεχής ήταν ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και η ανακοίνωσή του περί πρόσκλησης του Κώστα Σημίτη και υπουργών στην προηγούμενη κυβέρνηση στα εγκαίνια των έργων που θα γίνονται εφεξής.

Προφανώς, για κάποιους, θα είναι πραγματικό μαρτύριο (ιδίως αν θήτευσαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ). Φοβερό πράγμα να χάνει κανείς το ψαλίδι, την κορδέλα και τους ...εργολάβους του. Ακόμη χειρότερο, όταν βλέπει να τους χαίρεται κάποιος άλλος.

ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ήξερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που συναντήθηκε με την δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη και δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει αφιερώσει τεράστια κονδύλια για την ασφάλεια των Αγώνων»...

Σίγουρα τρίβουν τα χέρια τους οι αμερικάνικες εταιρίες, που σύναψαν τις σχετικές συμβάσεις. Οπως φαίνεται, εκτός από επικίνδυνο, το δόγμα ασφάλειας των ΗΠΑ μπορεί να αποδειχθεί και κερδοφόρο. Για τους εμπνευστές του, βέβαια, όπως και τους κάθε λογής πλασιέδες του...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ