Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Χαστούκι στο «ολυμπιακό» φακέλωμα...

...και τους εμπνευστές του

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία ενός γιγάντιου μηχανισμού ηλεκτρονικού φακελώματος, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των ζητημάτων ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, καταγγέλλει στον ελληνικό λαό η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Σημειώνει ότι η καταγραφή ευαίσθητων δεδομένων που αφορούν το φρόνημα, την υγεία κλπ. των Ελλήνων πολιτών γίνεται κατ' εντολή των ΗΠΑ.

Τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτονται από τον Τύπο όλο και περισσότερες λεπτομέρειες της γιγαντιαίας επιχείρησης φακελώματός μας, που στήνεται από την ελληνική κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Αναφερόμενη στο θέμα με σχετική ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» υπογραμμίζει ότι βαριές ευθύνες φέρει και η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας, «καθώς αυτή ήταν που διαπραγματεύτηκε και κατέληξε στις συμφωνίες με το ΝΑΤΟ, τη CIA και άλλους τέτοιους οργανισμούς και υπηρεσίες, τις οποίες συμφωνίες εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση».

Τονίζει ότι όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις θα φακελώνονται όχι μόνο όσοι εμπλέκονται σε αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά ακόμη και όσοι έχουν καταγραφεί ως συλληφθέντες από την Αστυνομία. Δηλαδή, θα φακελώνονται ακόμη και διαδηλωτές ή άλλοι που συνελήφθησαν επειδή διέδιδαν τις απόψεις τους με προκηρύξεις, αφίσες κλπ. «Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι το ηλεκτρονικό αυτό αρχείο θα καταστραφεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη και αν αυτό εξαγγελθεί επίσημα, δεν υφίστανται οι ελεγκτικοί εκείνοι μηχανισμοί που θα εξασφαλίσουν κάτι τέτοιο. Εξάλλου η εμπειρία αποδεικνύει ότι διάφοροι επίσημοι και ανεπίσημοι φορείς, εντός και εκτός Ελλάδας, μπορούν να αξιοποιήσουν και να αντιγράψουν το αρχείο αυτό με κάθε ευκολία», συνεχίζει.

Εξάλλου, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σημειώνει ότι οι μηχανισμοί αυτοί έρχονται να συμπληρώσουν και να επεκτείνουν τους αντίστοιχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης «που δημιουργήθηκαν με τη Συνθήκη Σένγκεν, με την Ευρωπόλ, με την απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τον Ιούλιο του 2001, με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Δεκέμβρη του 2001 για τον ευρωτρομονόμο και με άλλες σχετικές αποφάσεις. Πρόκειται, τελικά, για ένα μηχανισμό καταγραφής και τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στη "νέα τάξη πραγμάτων"».

Σημειώνει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν σοβαρές ευθύνες, καθώς τέτοιες ενέργειες και μηχανισμοί πλήττουν βάναυσα τα δημοκρατικά δικαιώματα, την εθνική κυριαρχία και καταπατούν το Σύνταγμα. «Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Αμερικανός πρέσβης Τ. Μίλερ, με ύφος και πρακτική νεοαποικιοκρατικού άρχοντα, προέβη σε δηλώσεις - υποδείξεις περί ανάγκης προσαρμογής του Ελληνικού Συντάγματος στη "νέα τάξη πραγμάτων". Πρόκειται για προκλήσεις που έμειναν αναπάντητες από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες από τον ελληνικό λαό, από τους Ελληνες και τις Ελληνίδες πατριώτες και δημοκράτες» συμπληρώνει.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς του λαού, προκειμένου να δυναμώσει ο αγώνας υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας και των λαϊκών ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ