Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κανένα αποτέλεσμα πριν από τις 11 το βράδυ της Κυριακής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χτες ότι κανένα επίσημο αποτέλεσμα από τις ευρωεκλογές, που θα πραγματοποιηθούν αυτή τη βδομάδα στις 25 χώρες - μέλη της ΕΕ δε θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί από τις αρμόδιες εθνικές αρχές πριν από τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος, δηλαδή πριν από τις 20.00 ώρα Γκρίνουιτς.

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι με βάση το άρθρο 226 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ενωση, υποχρεούνται τα 25 κράτη -μέλη να περιμένουν το κλείσιμο και της τελευταίας κάλπης στην Ευρώπη, για να δώσουν στη δημοσιότητα οποιοδήποτε επίσημο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο αν κάποιο κράτος - μέλος παραβιάσει τη Συνθήκη και δώσει στη δημοσιότητα νωρίτερα κάποιο αποτέλεσμα, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποχρεωθεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι η Ολλανδία έχει δηλώσει ότι ενδεχομένως θα δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών την Πέμπτη το βράδυ, οπότε πραγματοποιούνται στη χώρα αυτή οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η σημερινή παρέμβαση της Επιτροπής ερμηνεύεται ως προειδοποίηση προς την ολλανδική πλευρά, ούτως ώστε να μη δώσει τα αποτελέσματα πριν από τις 11 το βράδυ της Κυριακής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ