Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Σπάστε τα δεσμά της ΕΕ

Περιοδεία στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ

Η Διαμάντω Μανωλάκου
Η Διαμάντω Μανωλάκου
Το κέντρο διαλογής Αττικής των Ελληνικών Ταχυδρομείων επισκέφτηκε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και μίλησε στους εργαζόμενους, καλώντας τους να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ. Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, όπως κάνει πάντα το ΚΚΕ σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα, η υποψήφια ευρωβουλευτής αποκάλυψε ότι ο χώρος των ταχυδρομείων είναι αυτός που συζητιέται τώρα στο Ευρωκοινοβούλιο για ιδιωτικοποίηση. Εξάλλου, στη χώρα μας, ήδη έχει ανοίξει ο δρόμος στο κεφάλαιο με τη νομιμοποίηση ιδιωτικών εταιριών κούριερ, τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ που δημιουργούνται ως θυγατρικές εταιρίες και τη μετοχοποίηση.

Η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι στόχος της ΕΕ είναι η αύξηση της μερικής, προσωρινής δουλιάς μέχρι το 2010 και τον ελέγχουν (την πρόοδό του) κάθε Μάρτη. Ετσι, όποιος συνταξιοδοτείται δεν αντικαθίσταται, ιδιωτικά συνεργεία καλύπτουν τις ελλείψεις προσωπικού στο Δημόσιο (δημιουργούνται σχέσεις εργασίας διαφορετικών ταχυτήτων και βάζουν τους εργαζόμενους να φαγώνονται μεταξύ τους), ενώ η κατάσταση της «μισής δουλιάς - μισής ζωής» έχει γενικευτεί στον ιδιωτικό τομέα και σταδιακά θα οξυνθεί στο δημόσιο μετά τις ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζουν. Ολα τα παραπάνω, μαζί με το νέο Ασφαλιστικό που θα έρθει, την τριετή λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις σε Παιδεία και Υγεία, προδιαγράφουν ένα ζοφερό μέλλον για τους λαούς.

«Το μέλλον της Ευρώπης είναι καταγεγραμμένο στο Ευρωσύνταγμα», πρόσθεσε η Δ. Μανωλάκου, τονίζοντας ότι τα άλλα κόμματα το ψήφισαν, αλλά δεν έκαναν τον κόπο να ενημερώσουν το λαό για το τι λέει. Εξήγησε, λοιπόν, ότι ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι η πολιτική τους είναι καταστροφική για τους λαούς και τους φοβούνται, φοβούνται το λαϊκό κίνημα και τη δύναμή του, φτιάχνουν ένα νομικό πλαίσιο θωράκισης της πολιτικής τους, οπλίζονται στην κυριολεξία.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής κατέληξε, καλώντας τους εργαζόμενους να ψηφίσουν, σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα, να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση σχετικά με την πρόταση του Κόμματος για αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διεύρυνση της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ