Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Να μην ξεχάσουμε...

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός έχουν και τα όριά τους. Το άσπρο δεν είναι μαύρο και δεν πρόκειται να δικαιολογήσουμε κανέναν για αχρωματοψία, γιατί το ψέμα τους αφορά ανθρώπινες ζωές. Οταν «παίζεις» με νεκρά κορμιά, είσαι το λιγότερο κατάπτυστος και χρειάζεται να πάρεις και την ανάλογη απάντηση. Ξέρουμε πως κάνουν το «χρέος» τους, έχουν επιλέξει να υπερασπίζονται τη στρατηγική τους επιλογή, την καπιταλιστική βαρβαρότητα ακόμα και στην πιο άγρια και απάνθρωπη μορφή. Ακόμα και τα όρια, όμως, έχουν τα όριά τους!

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιμένουν μέχρι σήμερα πως η κυβέρνησή τους δε συμμετείχε στον πόλεμο στο Ιράκ. Αυτό δεν είναι ένα απλό ψέμα, είναι η συνέχεια ενός εγκλήματος που δε σταματάει. Προχτές, ο Χρήστος Παπουτσής, σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ο Θανάσης Παφίλης έλεγε τα αυτονόητα για τη συμμετοχή της προηγούμενης κυβέρνησης στον πόλεμο στο Ιράκ, αυτός απαντούσε προκλητικά: «Τι είναι αυτά που λέτε;». Το παράδειγμα δεν είναι προσωπικό, αλλά απλά το πιο πρόσφατο, αφού συνεχώς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια τακτική.

Μόνο και μόνο τρία αναμφισβήτητα στοιχεία αποδεικνύουν, και τα έχουμε χιλιογράψει στο «Ρ», πως το μαύρο είναι μαύρο και το άσπρο, άσπρο. Η βάση της Σούδας ήταν το ορμητήριο των δολοφόνων, ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε την Ελλάδα για την πολύτιμη βοήθειά της. Ηταν, επίσης, η «επιτυχημένη» Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, που χαιρέτισε την εισβολή στο Ιράκ. Το ΠΑΣΟΚ δε σταματάει εκεί, αλλά δεν ντρέπεται να υποστηρίζει πως η κυβέρνησή του υπεράσπισε την ειρήνη! Η οργή φτάνει στα όρια, όταν έρχονται στο νου τα νεκρά παιδιά του Ιράκ, που δολοφονήθηκαν απ' τα βομβαρδιστικά που απογειώθηκαν απ' τη Σούδα. Σταματήστε τα ψέματα, είναι ντροπή. Είναι ντροπή για τις ψυχές που χάθηκαν. Γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται η κυβέρνησή σας, όπως και η σημερινή κυβέρνηση, να αντιστεκόταν, να ήταν απείθαρχη και ανυπάκουη στους ιμπεριαλιστές, γιατί έχετε επιλέξει στρατόπεδο. Και τα στρατόπεδα είναι δύο, όσο και αν δε σας αρέσει να το ακούτε: Το μεγάλο κεφάλαιο και οι λαοί.

Μπροστά στις ευρωκάλπες, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όλη αυτή τη φρίκη στο Ιράκ, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη συμμετοχή της κυβέρνησης, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στα ξεδιάντροπα ψέματα. Η απάντηση χρειάζεται να δοθεί, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που στήριζε με τα δυο χέρια τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και στην σύγχρονη Ιερά Συμμαχία του κεφαλαίου, την ΕΕ και όσους την υπερασπίζουν. Σ' αυτήν την ΕΕ, που δε διστάζει αγκαλιά με τις ΗΠΑ να σκοτώνουν αδέρφια μας, γιατί αδέρφια μας είναι οι λαοί όλου του κόσμου και να μας λένε πως το κάνουν για το καλό μας.

Σ' αυτές τις εκλογές, κάθε αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να 'χει μνήμη, να μην ξεχάσει τα θύματα του ιμπεριαλισμού, να απαντήσει σε όλους τους θύτες. Να «θυμηθούμε» πως ο καπιταλισμός, συνεπώς και η καπιταλιστική ΕΕ, δε βελτιώνεται, ανατρέπεται. Πρώτο βήμα: Αντίσταση - Ανυπακοή - Απειθαρχία...


Γεράσιμος ΧΟΛΕΒΑΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΑΣΟΚ και... (2012-03-13 00:00:00.0)
Καμιά κατανόηση (2010-07-02 00:00:00.0)
Το σύνδρομο στέρησης εξουσίας (2004-06-13 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚικό θράσος! (2004-03-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-04-02 00:00:00.0)
Το γεγονός της ανείπωτης ντροπής (1999-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ