Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ας μην αφήσουμε αναξιοποίητο το όπλο της ψήφου

Πραγματοποιήθηκε χτες η προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στα Γρεβενά

Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
Τη σημασία της ψήφου στις ευρωεκλογές, αλλά και το καθήκον «να μη χαθεί ούτε λεπτό μέχρι τη μέρα των εκλογών, να βρούμε όσους δε βρήκαμε μέχρι τώρα και να τους πείσουμε για την αναγκαιότητα το ΚΚΕ να βγει ενισχυμένο από την κάλπη της Κυριακής» σημείωσε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στα Γρεβενά. «Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ένα όπλο που κανείς δεν πρέπει να αφήσει αναξιοποίητο», τόνισε το στέλεχος του ΚΚΕ.

«Πρέπει να το στρέψει ενάντια στις δυνάμεις του δικομματισμού, που με την πολιτική τους έδεσαν τη χώρα στο άρμα της ΕΕ του κεφαλαίου, χτυπώντας τα εργασιακά δικαιώματα και κάνοντας τα φτωχά λαϊκά στρώματα ακόμα φτωχότερα. Αλλά και ενάντια στο Συνασπισμό, που στήριξε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τις αντιλαϊκές της συνθήκες και καλλιεργεί τη μοιρολατρία και την αυταπάτη πως ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος, πως η ΕΕ των μονοπωλίων μπορεί να είναι συγχρόνως και Ευρώπη των εργαζομένων».

«Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της Κυριακής είναι ζήτημα κρίσιμο, προπάντων για τους κομμουνιστές και τους ψηφοφόρους του Κόμματος» επισήμανε ο Σπύρος Χαλβατζής. «Δεν πρέπει ούτε μια ψήφος να πάει χαμένη. Εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχομεσαίοι αγρότες και νεολαία μπορούν και πρέπει να μετατρέψουν τις εκλογές σε βήμα μαζικής καταδίκης των αντιλαϊκών πολιτικών, να μην επιτρέψουν σε κανέναν να αξιοποιήσει αύριο το άλλοθι της δήθεν αδιαφορίας ή της σιωπηρής συναίνεσης για να προωθήσει ακόμα παραπέρα το ξερίζωμα των λαϊκών κατακτήσεων στα πλαίσια των εντολών της ΕΕ».

Ο Σπύρος Χαλβατζής αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ για τα μεσογειακά προϊόντα, επισημαίνοντας ότι «με τη συναίνεση της πρώην και της σημερινής κυβέρνησης μπαίνει οριστική ταφόπλακα στην καπνοκαλλιέργεια με καταστροφικές συνέπειες για περιοχές όπως ο Νομός Γρεβενών όπου αποτελεί κύρια καλλιέργεια. Η εμπειρία αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί από τους αγρότες του νομού, να αποτελέσει βασικό κριτήριο της ψήφου τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ