Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΡΗΤΗ - ΛΑΣΗΘΙ
Δε θα περάσει η φίμωση του ΚΚΕ

Την αυθαίρετη και αυταρχική τακτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου, να κατεβάζει τις αφίσες του ΚΚΕ, ενόψει των Ευρωεκλογών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λασηθίου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι την Κυριακή 6 Ιουνίου με εντολή του αντιδημάρχου κ. Ιωσήφ Τζανοπούλου, εργάτες του τμήματος καθαριότητας του δήμου κατέβασαν τις προεκλογικές ενημερωτικές αφίσες του Κόμματος στην οδό Καραμανλή, οι οποίες και είχαν τοποθετηθεί το Σάββατο το βράδυ από μέλη του ΚΚΕ.

«Το Κόμμα μας καταλαβαίνει την πράξη αυτή σαν επίθεση κατά των συνταγματικών (και αυτονόητων) δημοκρατικών δικαιωμάτων πολιτικών φορέων και κομμάτων να ενημερώνουν το λαό πριν τις εκλογές. Επειδή αφίσες άλλων εκδηλώσεων στο ίδιο σημείο δεν είχαν απομακρυνθεί και επίσης δε θυμόμαστε να είχε πάρει ο δήμος στο παρελθόν τα ίδια μέτρα για αφίσες των κομμάτων της πλουτοκρατίας, εκλαμβάνουμε την απόφαση αυτή και σαν πίεση ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα».

Και προσθέτει: «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι δε θα υποκύψουμε σε αποφάσεις του στιλ "έτσι θέλω" και "δύο μέτρα - δύο σταθμά". Υποσχόμαστε στο αγιονικολιώτικο λαό ότι θα στεκόμαστε πάντα όρθιοι και έτοιμοι να δίνουμε αγώνες σε άνισες συνθήκες και αντιμέτωποι με αυτούς που τους συμφέρει να μη φαινόμαστε και να μην ακούγεται η φωνή μας.

Η ΝΕ Λασηθίου του ΚΚΕ καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ