Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ... »

«ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ» ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: «Δικαιότερο κι απλούστερο φορολογικό σύστημα προωθεί η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει την κατάργηση όλων των τεκμηρίων, με την παράλληλη όμως ενίσχυση - πρακτική και θεσμική - του "πόθεν έσχες", ως ασφαλιστικής δικλείδας. Το νέο καθεστώς θα ισχύσει από το 2005». (Το ρεπορτάζ στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: «Το "πράσινο φως" για προσλήψεις προσωπικού στις Περιφέρειες της χώρας δόθηκε χθες από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Περιφερειαρχών της χώρας (...) Βάση των σχετικών συζητήσεων, θεωρήθηκε αναγκαία η στελέχωση με προσωπικό των υπηρεσιών που θα ασχοληθούν με τα θέματα των μεταναστών, στο πλαίσιο των γενικότερων διαδικασιών νομιμοποίησής τους που προωθούνται (...) Παράλληλα, δόθηκε το "πράσινο φως" και για την πλήρωση 800 κενών οργανικών θέσεων σε 12 από τις 13 Περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ)». (Το ρεπορτάζ στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ του Μήτση)

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ: «Πλούσιο υλικό, το οποίο αποκαλύπτει εναρμονισμένες πρακτικές μεγάλων αλυσίδων για τον εξαναγκασμό των προμηθευτών τους να μην αναγράφουν στα τιμολόγια τις εκπτώσεις που παρέχουν, έτσι ώστε να συντηρούν τεχνητά σε υψηλά επίπεδα τις τιμές, εν ονόματι του νόμου που απαγορεύει τις πωλήσεις κάτω του τιμολογιακού κόστους, συνέλεξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά την έφοδό της στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ (ΣΕΣΜΕ) την περασμένη Παρασκευή». (Το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ)

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ: «Η μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει επανειλημμένως συζητηθεί στα ΜΜΕ και απασχολήσει την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, το κόστος των έργων απογειώθηκε με αποτέλεσμα να πληρώνει ο ελληνικός λαός για πολλές ακόμη γενιές». (Από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ