Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ψηφίζουμε ΚΚΕ

(πιο μπροστά, πιο αγωνιστικά)

ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ οι μέρες που μας απομένουν ως την ώρα της κάλπης. Πέντε μόλις μέρες για να πάμε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη. Τέσσερα 24ωρα, που σ' αυτά πρέπει να γίνουν πολλά. Και κάθε στιγμή γυρεύει πολλά από τον καθένα μας.

ΔΕΝ είναι για μας, βέβαια, πρωτόγνωρες τέτοιες ώρες που απαιτούν επιτελικό προγραμματισμό, που θέλουν κέφι και φαντασία, δημιουργική φρεσκάδα του νου. Και ζεστασιά στην καρδιά. Είναι η πιο αποτελεσματική στράτα, για να βρεθούμε κοντά στον εργαζόμενο. Είναι η πιο κατάλληλη ώρα, χωρίς να χάνουμε ούτε στιγμή να πάμε από σπίτι σε σπίτι, παντού στους χώρους της δουλιάς ν' ανοίξουμε την κουβέντα της αλήθειας. Να δώσουμε αποστομωτική απάντηση στα διλήμματα στην άθλια ρουσφετολογία και τα ξεγελάσματα στη ληστεία που έχουν καθιερώσει για να αρπάξουν ξανά του λαού την ψήφο.

ΕΧΟΥΜΕ το προνόμιο να μπορούμε να αντικρίζουμε το συνομιλητή μας κατάματα και μαζί του ν' ανοίγουμε διάλογο για όλα αυτά που μας καίνε, μας ζεματάνε και πάνε να μας καταποντίσουν σ' ένα νέο μεσαίωνα.

ΚΙ ΑΥΤΟ το ακριβό, το ατίμητο προικιό δεν έφτασε ουρανοκατέβατο. Το 'χει θεμελιώσει μέσα στην ελληνική κοινωνία με τους αγώνες του και τις θυσίες του το ΚΚΕ.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ μας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μας ανταμώνει επίσης με μνήμες μακρινές. Είναι κάλεσμα αντίστασης αλλά και αγωνιστικής δράσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στα μονοπώλια. Πάμπολλα αλλά και ακαταμάχητα τα δικά μας επιχειρήματα.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ καθαρά και ξάστερα για τον εργασιακό μεσαίωνα που κάνει μαύρη τη ζωή κι αφαιρεί από το σπιτικό, από τη ζωή μας, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλούς και μεγάλους αγώνες. Να μιλήσουμε με τον άνθρωπο της ελληνικής γης, τον ξωμάχο της αυτόν που τον έχουν ρημάξει και που προγραμματίζουν τον ξεριζωμό και τον αφανισμό του. Τα σημάδια είναι ολοφάνερα και πρέπει να πάρουν την απάντηση με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τη μόνη σιγουριά που έχει σήμερα η αγροτιά.

ΠΡΕΠΕΙ να ακουστούν καθαρά και ξάστερα, να τα καταλάβει ο κόσμος όλος κι ολούθε όλα αυτά που καίνε τη ζωή μας, όλα όσα ζητούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά κι ο ΣΥΝ να τα κρατήσουν εν κρυπτώ, να τα σερβίρουν με θολά μισόλογα...

ΕΙΝΑΙ πια η πρεπούμενη ώρα η αγανάκτηση, η οργή για τη μιζέρια και την εκμετάλλευση που μας κατρακυλά όλο και περισσότερο η ΕΕ να μεταμορφωθούν σε στήριξη ολόπλευρη. Να γίνουν ψήφος αλλά και δράση. Με κέφι και αποφασιστικότητα για να τραβήξουν, να θεμελιώσουν τις ζωές τους για τι δικό τους συμφέρον. Να πάρουμε τη μεγάλη αυτή υπόθεση για το αύριο το δικό μας και του κόσμου στα δικά μας τα χέρια.

ΛΙΓΕΣ μέρες μένουν ακόμη. Εμπρός να προχωρήσουμε με δύναμη, με αυτοπεποίθηση μπροστά. Με το ΚΚΕ ένα βήμα πιο αγωνιστικό.


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ