Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ακόμα να «διαβάσει» τις δηλώσεις Μίλερ!

Αγνοια(!) των απαράδεκτων δηλώσεων του Τόμας Μίλερ, τρεις μέρες μετά τη δημοσιοποίησή τους, επικαλείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προκειμένου να αποφύγει να πάρει θέση.

Ο Θ. Ρουσόπουλος, κληθείς για δεύτερη μέρα να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε με ύφος επικυρίαρχου ο Αμερικανός πρέσβης, αρχικά επιχείρησε να οχυρωθεί πίσω από τη θέση ότι δε σχολιάζει δηλώσεις πρέσβεων, ακόμα και όταν συνιστούν απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα. Στη συνέχεια αναδιπλώθηκε μερικώς, λέγοντας ότι... θα διαβάσει τη συνέντευξη και θα τοποθετηθεί!

Και αυτό όταν με τις θρασύτατες δηλώσεις του ο Τ. Μίλερ αξίωνε τον «εκσυγχρονισμό» του Ελληνικού Συντάγματος «στις απαιτήσεις των καιρών», αλλά και της «σκέψης» των Ελλήνων «στα δεδομένα της εποχής». «Να προσαρμοστείτε (σ.σ. προφανώς στις επιταγές της νέας τάξης) ώστε να επιβιώσετε, είναι σαφές, με ρεαλισμό», ήταν το μήνυμα του πρέσβη των ΗΠΑ στη συνέντευξή του στο «Sportime».

Ο σχετικός διάλογος στη χτεσινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

- Ερώτηση: «Η κυβέρνηση θα κάνει κάποιο διάβημα στον Αμερικανό πρέσβη για τις δηλώσεις του ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί το Ελληνικό Σύνταγμα και η σκέψη των Ελλήνων ή θεωρεί φυσιολογική την ευθεία ανάμειξη του ανθύπατου στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της χώρας;».

- Θ. Ρουσόπουλος: «Οπως σας είπα και χθες η κυβέρνηση δε σχολιάζει δηλώσεις πρέσβεων».

- Ερώτηση: «Αλλο ρώτησε ο συνάδελφος: Εάν θα κάνετε κάποιο διάβημα; Οταν προτρέπει ένας πρέσβης να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας, είναι ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά μας πράγματα».

- Θ. Ρουσόπουλος: «Δε γνωρίζω την άποψη του κ. Μίλερ. Θα τη διαβάσω και θα σας ενημερώσω. Δεν ξέρω πώς ακριβώς έχει διατυπωθεί. Κατά συνέπεια, θα μείνω σε αυτό που είπα»!

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί «σκιές» στις σχέσεις με την πρεσβεία και τον «ανθύπατο», που θεωρεί τη χώρα «επαρχία» της νέας τάξης. Δικαιώνεται έτσι ο Τ. Μίλερ, που στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ευθέως ότι «δεν υπάρχουν διαφορές» μεταξύ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. «Αλλαξαν πρόσωπα, αλλά και με τις δύο κυβερνήσεις η συνεργασία μου είναι το ίδιο αποδοτική. Υπήρχε και υπάρχει καλή επικοινωνία και με τα δύο δικά σας κυβερνητικά σχήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ