Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Στις 6 Οκτώβρη η έκθεση της Κομισιόν

Η Κομισιόν διέψευσε τις πληροφορίες ότι ενδέχεται να καθυστερήσει τη δημοσίευση της έκθεσης για την πρόοδο της Τουρκίας σε σειρά θεμάτων, ενόψει της ενδεχόμενης έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Η έκθεση θα δημοσιευτεί στις 6 Οκτώβρη.

«Ακόμη προβλέπεται η δημοσίευσή της στις 6 Οκτώβρη, τίποτα δεν έχει αλλάξει αναφορικά με το πρόγραμμά μας», δήλωσε ο Ζαν Κριστόφ, εκπρόσωπος του επιτρόπου της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση.

Νωρίτερα, Τούρκοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι περίμεναν την έκθεση να δημοσιευτεί με καθυστέρηση μιας βδομάδας «για τεχνικούς λόγους», αλλά επισήμαναν ότι αυτό δε σημαίνει οποιαδήποτε καθυστέρηση στο αίτημα της Τουρκίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η έκθεση της Κομισιόν θα αποτελέσει τη βάση για την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκέμβρη, εάν θα δοθεί τελικώς στην Αγκυρα η πολυπόθητη ημερομηνία.

Ο επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η Τουρκία, για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κάνοντας, ωστόσο, λόγο και για ορισμένες «αδυναμίες».

Πάντως, ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Τουρκία νέα κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να εκπληρώσει, προκειμένου να οριστεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ