Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ταπεινά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΣΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ταπεινότητας είναι το γεγονός πως δεν έχει οργανωθεί επίσημη υποδοχή για την έλευση του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη; Καθόλου πάντως «ταπεινές» δεν είναι οι φοροαπαλλαγές που προτίθεται να εξαγγείλει για τις Ανώνυμες Εταιρίες από το βήμα της ΔΕΘ.

Κάπου εδώ βρίσκεται και η ουσία αυτής της κυβερνητικής πρακτικής. Οσο κι αν προσπαθούν να «καλύψουν» τις πολιτικές επιλογές τους με διαφόρους «στιλιστικούς» τρόπους, τόσο περισσότερο αποκαλύπτουν την επιχειρούμενη εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

«ΑΔΙΑΦΑΝΗ κέντρα τα οποία δεν υπόκεινται σε θεσμικό έλεγχο» και τα οποία παίρνουν πολιτικές αποφάσεις, κατήγγειλε χτες ο Γιώργος Παπανδρέου και αναρωτιέται κανείς από ποια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή (όταν αυτός ήταν στην αντιπολίτευση) το αντέγραψε.

Μάλλον για ανόητους μας περνάνε εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Ούτε... οι θεσμοί έχουν αλλάξει από τον καιρό της διακυβέρνησής τους ούτε και τα «αδιαφανή κέντρα». Τα ίδια είναι και τα γνωρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πάρα πολύ καλά.

ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ όπως ακριβώς έχουν τα πράγματα οι φοβερές και τρομερές «πληροφορίες» που μεταδίδουν κανάλια και ραδιόφωνα σχετικά με την κόντρα υπουργών και βουλευτών στη ΝΔ...

Αν υπάρχει κάποιος καυγάς, έχει να κάνει με το... ποιου ακριβώς «τσιφλίκι» είναι ο δημόσιος τομέας. Αν, δηλαδή, οι υπουργοί θα κανονίζουν το νέο ρουσφετολογικό σύστημα που εφαρμόζεται ή αν θα το κάνουν οι τοπικοί κομματάρχες της ΝΔ.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Μόνο, που, πριν οι διάφοροι «έγκριτοι» αναλυτές εντρυφήσουν στο φαινόμενο και μας παρουσιάσουν αναλύσεις επί αναλύσεων, μάλλον θα πρέπει να απαντήσουν στο γιατί θεωρείται αυτονόητη η κομματική επέλαση στο κράτος όποιων κέρδισαν τις εκλογές και τις κυβερνητικές καρέκλες.

Φυσικά, η απάντηση βρίσκεται στο γνωστό σε όλους και για δεκαετίες τώρα τρόπο διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, στον εκμαυλισμό συνειδήσεων που προώθησαν και συνεχίζουν να προωθούν, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζουν πάντα τους εαυτούς τους ως προασπιστές της αξιοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ