Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ
Μαζικά το κάλεσμα σε χιλιάδες εργάτες

Συνεδριάσεις των κομματικών καθοδηγητικών οργάνων για την προετοιμασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΚΚΕ, στις 9 Οκτώβρη, στην Αθήνα

Στις εργατουπόλεις των νοτιοδυτικών συνοικιών, τις τελευταίες μέρες, «διανέμεται» μαζικά το κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη, στην Αθήνα. Η ανταπόκριση του κομματικού δυναμικού από τη στιγμή της εξαγγελίας του συλλαλητηρίου ήταν ταχύτατη, ενώ με ταχείς ρυθμούς προχωράνε οι συνεδριάσεις όλων των καθοδηγητικών οργάνων. Στην ΚΟΑ του ΚΚΕ, αλλά και σε όλη τη χώρα, καθημερινά αναπτύσσεται σημαντική δουλιά προετοιμασίας και συγκεκριμένου σχεδιασμού των καθοδηγητικών οργάνων και των ΚΟΒ.

Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε προχτές το βράδυ στην Αχτιδική Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών (Περιστέρι - Αιγάλεω) της ΚΟΑ του ΚΚΕ, η οποία σε μια μάχιμη, ουσιαστική από πλευράς περιεχομένου, συνεδρίαση κατέστρωσε τα σχέδιά της και καθόρισε τα καθήκοντά της μπροστά στην κινητοποίηση. Από δω και στο εξής - όπως τονίστηκε στη λήξη της συνεδρίασης - η συμβολή της Αχτίδας στη μαζικότητα της κινητοποίησης εξαρτάται αποκλειστικά από τη συνέχιση της άοκνης δουλιάς του δυναμικού της και την πορεία υλοποίησης του σχεδιασμού δράσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, φάνηκε πως το συλλαλητήριο κατανοείται ως συνέχεια των μαχών που έδωσε το Κόμμα όλο το προηγούμενο διάστημα, ως έμπρακτη έκφραση της συνέπειάς του ως προς το προεκλογικό του σύνθημα «έχουμε αγώνες αύριο», της αποφασιστικότητάς του να συμβάλει ενεργά στην ενίσχυση της λαϊκής συσπείρωσης και της ανάπτυξης νέων αγώνων.

Η δουλιά της Αχτίδας Νοτιοδυτικών Συνοικιών για την επιτυχία του δεν αρχίζει από το μηδέν. Αντίθετα, πατά στις στέρεες βάσεις της δράσης που ανέπτυξε τον προηγούμενο χρόνο. Οπως αυτή για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος, με συγκρότηση εκλογικών επιτροπών, προσέγγιση δημοκρατικών ανθρώπων, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλον τρόπο εξέφρασαν εμπράκτως τη στήριξή τους. Οπως η δράση για τα δημοκρατικά δικαιώματα σε μια περιοχή που μετρά 60 κάμερες παρακολούθησης. Η δράση για να μη θεσπιστούν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Η δράση εναντίον της Ολυμπιάδας των πολυεθνικών και για την ενημέρωση του λαού της περιοχής για τις συνέπειές της κ.ά.

Σήμερα, μπροστά στις 9 Οκτώβρη, αλλά και στο 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, η Αχτιδική Επιτροπή υλοποιεί ήδη τα σχέδιά της να ξανασυναντήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους, να συζητήσει ξανά μαζί τους, να τους ενεργοποιήσει σε μια μονιμότερη βάση. Αλλωστε, το μέτωπο των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της υπεράσπισης του λαϊκού εισοδήματος και πολλά ακόμα είναι πεδία δόξης λαμπρά για ευρύτερη συσπείρωση.

Πέρα απ' αυτά, η Αχτίδα επισκέπτεται πάρα πολλούς εργασιακούς χώρους, βιομηχανικούς και μη, που λειτουργούν στο χώρο ευθύνης της και σε πολλούς από τους οποίους έχει οικοδομήσει με τους εργάτες μια σχέση εμπιστοσύνης. Στόχος της είναι άμεσα να προχωρήσει στη δημιουργία επιτροπών στήριξης, στην πραγματοποίηση συσκέψεων με φίλους του Κόμματος και όχι μόνο, σε μικρές συγκεντρώσεις, σε μόνιμη παρουσία σε μαζικούς χώρους όπως ο νεότευκτος σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Περιστέρι, αλλά και έξω από τα σχολεία, με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς για την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ οι δείκτες διακίνησης του «Ριζοσπάστη» είναι ιδιαιτέρως αυξημένοι για το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στα πλαίσια της συνεδρίασης, με αισιοδοξία τονίστηκε ότι η ανάπτυξη μιας τέτοιας πολύμορφης και πολύπλευρης δράσης που πρέπει να αποτυπωθεί στη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, είναι σήμερα πιο εύκολη ακριβώς επειδή έχει καλλιεργηθεί το έδαφος προηγούμενα, επειδή είναι γνωστές οι δυνατότητες και δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Αρκετοί επισήμαναν το σπουδαίο ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν φίλοι του Κόμματος και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι που κατά καιρούς έχουν συναντηθεί στους αγώνες με τους κομμουνιστές, και την ανάγκη τα μέλη του Κόμματος να δουλέψουν με αυταπάρνηση, κατά το πρότυπο της δουλιάς του μυρμηγκιού, καθώς «η γενική ευθύνη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου γίνεται πολύ ειδική και συγκεκριμένη στο χώρο δράσης κάθε συντρόφου».

Οπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, πέρα από τους αριθμητικούς στόχους σε ό,τι αφορά στην προσέλευση στην κινητοποίηση, μεγάλη σημασία έχει να κατανοηθεί ευρύτερα από τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ τούς καλεί, με την παρουσία τους, σ' αυτή να διατρανώσουν πως δεν προτίθενται να δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, πως με εμπιστοσύνη στη δύναμή τους χαράζουν αγωνιστική ρότα. Από την άποψη αυτή - υπογραμμίστηκε - τεράστια σημασία έχει και το πόσες κερδισμένες συνειδήσεις θα μετρήσουμε μετά το συλλαλητήριο, το αν αυτό θα δράσει σαν μαγιά, για να φουσκώσει ένα γενικότερο κλίμα διεκδικήσεων.

Αντί άλλου επιλόγου, μια φράση που ακούστηκε στο τέλος της συνεδρίασης: «Τον κόσμο τον ξέρουμε, πάμε να τον βρούμε σήμερα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ