Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2004
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΟΕΚ
Χαράτσι 400 ευρώ

Για κάθε τετραγωνικό μέτρο του Ολυμπιακού Χωριού ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Απασχόλησης Π.Παναγιωτόπουλος

Διπλάσιο κόστος θα πληρώσουν οι δικαιούχοι του ΟΕΚ - που θα προκύψουν με κλήρωση - για τα σπίτια στο Ολυμπιακό Χωριό. Χτες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι το κόστος που θα επιβαρυνθούν οι δικαιούχοι για κάθε τετραγωνικό μέτρο στο Ολυμπιακό Χωριό θα ανέλθει στα 850 ευρώ!

Και αυτό τη στιγμή που το κόστος των υπολοίπων εργατικών κατοικιών που χτίζει ο ΟΕΚ, δεν ξεπερνά τα 450 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη βδομάδα η διοίκηση του ΟΕΚ, ανακοίνωσε ότι το κόστος του οικισμού ανέρχεται στα 1.510 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και αυτό αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αν συνυπολογιστεί το ΦΠΑ, οι αξιώσεις των κατασκευαστικών εταιριών και η αγορά οικοπέδων.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις ταξικών συνδικάτων που ζητούσαν να μην επιβαρυνθούν οι δικαιούχοι εργαζόμενοι ούτε ένα ευρώ και να πληρώσουν το μεγάλο κεφάλαιο και η κυβέρνηση, η τελευταία εμφανίστηκε να αναδιπλώνεται και να αναζητεί τρόπους για την επίλυση του προβλήματος. Ομως η δήθεν φιλεργατική λύση που ανακοίνωσε αποτελεί σκέτη πρόκληση και κοροϊδία. Τα 400 επιπλέον ευρώ που ζητάει επιπλέον η κυβέρνηση για κάθε τετραγωνικό μέτρο, σημαίνει ότι κάθε εργατική οικογένεια κατά μέσο όρο, θα επιβαρυνθεί με 40.000 ευρώ, για λογαριασμό των Ολυμπιακών Αγώνων των πολυεθνικών.

Ομως το «μάρμαρο» δε θα το πληρώσουν μόνο οι δικαιούχοι του ΟΕΚ. Τεράστια είναι η ζημιά και σε βάρος του ίδιου του Οργανισμού, που με αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εξαναγκάστηκε να αναλάβει εξ ολοκλήρου το τεράστιο και υπέρογκο κόστος του Ολυμπιακού Χωριού. Οι χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Απασχόλησης μόνο ανησυχία προκαλούν, αφού μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει αυτό το κόστος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ