Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
«Να ενισχύσουμε την κοινή μας δράση»...

Ανακοίνωση με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Αλβανού εργάτη μετά τον πρόσφατο ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας - Ελλάδας

«Ελληνες και ξένοι εργάτες έχουμε αντικειμενικούς λόγους να απομονώσουμε όσους κηρύττουν τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία. Εχουμε αντικειμενικούς λόγους να ενισχύσουμε την κοινή μας δράση μέσα από τα ταξικά συνδικάτα».

Τα παραπάνω σημειώνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Αλβανού εργάτη που έγινε στη Ζάκυνθο. Γεγονός, σημειώνει, που δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αντιθέτως είναι αποτέλεσμα του κλίματος εθνικισμού που καλλιεργείται από πολλές πλευρές. Στόχος, συνεχίζει, είναι ο αποπροσανατολισμός «από την κοινή δράση των αλλοδαπών και Ελλήνων εργαζομένων στην πάλη μας για τα πραγματικά και οξυμένα προβλήματά μας».

«Σοβαρή ευθύνη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «επωμίζονται παράγοντες - ΜΜΕ - πολιτικά κόμματα - αθλητικές οργανώσεις, που καλλιεργούν εθνικιστικές τάσεις και δήθεν εθνική υπερηφάνεια. Ευθύνη, επίσης, επωμίζονται πολιτικοί παράγοντες του νησιού μας, ο νομάρχης, ο δήμαρχος Ζακύνθου και όλοι αυτοί που με την πολιτική τους και τις δηλώσεις τους καλλιεργούν την ξενοφοβία στο όνομα της εγκληματικότητας. Εγκληματικότητα που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του κεφαλαίου». Σημαντική ευθύνη, όμως, «έχει αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη που με τη νομοθεσία οδηγούν το μεγαλύτερο τμήμα των μεταναστών στην παρανομία, προσφέροντάς τους σαν φτηνό ανασφάλιστο εργατικό προσωπικό στο κεφάλαιο», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οπως για χρόνια βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο δουλιάς στο ξενοδοχείο, στην οικοδομή, στο εργοστάσιο, στο χωράφι για το μεροκάματο, στον αγώνα ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και τον κρατικό αυταρχισμό, έτσι και τώρα να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το δικό μας μέτωπο πάλης, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, τις συνθήκες δουλιάς, τα δικαιώματα των μεταναστών. Σε αυτόν τον αγώνα, κανένας δεν περισσεύει. Πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τους φίλους και τους εχθρούς μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ