Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το άλλοθι

Τα επόμενα δυο χρόνια η χώρα θα βρίσκεται σε οριακό επίπεδο επάρκειας ηλεκτρισμού, είπε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας. Δεν είπε, όμως, ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται στους περιορισμούς ανάπτυξης της ΔΕΗ, όπως αυτοί καθορίστηκαν από τα πρώτα νομοθετήματα για την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας. Σύντομα θα γνωστοποιηθούν και τα αποτελέσματα επίσημου πορίσματος για την ενεργειακή επάρκεια, που θα επιβεβαιώνουν την ανάγκη λήψης αποφάσεων.

Με άλλα λόγια, το όλο σκηνικό συμπληρώνεται συστηματικά. Η μέχρι τώρα προετοιμασία («σπάσιμο» και περιορισμός ανάπτυξης της ΔΕΗ, υποχρέωσή της στη χρήση φυσικού αερίου, κλπ., κλπ.) για την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας και την παράδοση του τομέα στους κεφαλαιοκράτες δεν είναι αρκετή. Βλέπετε, οι τελευταίοι... κάνουν τους δύσκολους. Απαιτούν ακόμη μεγαλύτερες διασφαλίσεις των όποιων επενδύσεών τους, παρά τα προκλητικά προνόμια που έχουν ήδη κατοχυρώσει. Η θεσμοθέτηση, όμως, ακόμη περισσότερων παροχών χρειάζεται ένα άλλοθι. Κι αυτό είναι ο ενεργειακός κίνδυνος. Που θα οδηγήσει σε «τολμηρές» αποφάσεις, με στόχο το... δημόσιο συμφέρον.

Βέβαια, κανείς εκ των αρμοδίων δεν εξετάζει το ενδεχόμενο στήριξης της ΔΕΗ. Ισως, τούτο γίνει αργότερα, όταν ξεπουληθεί εντελώς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ