Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Μετά τα 70 υπάρχουν παραγωγικά χρόνια»!

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσφέρει στήριξη στον πυρήνα της νέας αντεργατικής επίθεσης

Την παράταση του εργάσιμου βίου, πρότεινε από τα Γιάννενα ο Γ. Παπανδρέου, αποσαφηνίζοντας τις αντιλαϊκές προθέσεις του κόμματός του για την Κοινωνική Ασφάλιση. «Η παράταση του χρόνου επιβίωσης του κάθε ατόμου δίνει, ανοίγει, νέες ευκαιρίες αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «μετά τα 60, μετά τα 70 υπάρχουν ακόμα παραγωγικά χρόνια»!

Την ίδια στιγμή, εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «όταν το ΠΑΣΟΚ μιλάει για Ασφαλιστικό έχει στο νου του τη διασφάλιση των εργαζομένων και των συνταξιούχων»!! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της 3ης θεματικής συνδιάσκεψη του κόμματός του, ενόψει του συνεδρίου του, με θέμα: «Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος», έστειλε το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο είναι διατεθειμένο να «ανοίξει» το Ασφαλιστικό, αλλά και να στηρίξει την κυβέρνηση σε μια νέα επίθεση εναντίον των εργαζομένων. «Κάθε ασφαλιστικό σύστημα θέλει διαρκή παρακολούθηση των παραμέτρων και των παραδοχών για τη διαρκή βελτίωσή του», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του, υποστήριξε ότι μετά «τα 70 υπάρχουν παραγωγικά χρόνια», παρέλειψε επιμελώς να αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε τους αντιασφαλιστικούς νόμους «Σιούφα», που είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει. Υπεραμύνθηκε των νόμοων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κι έκαναν δυσμενέστερους τους όρους της Κοινωνικής Ασφάλισης. Στήριξε τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων Σημίτη που ανέτρεψαν τις εργασιακές σχέσεις με την προώθηση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, αλλά στην ομιλία του είχε το θράσος να σημειώσει: «Οταν γίνεται αναφορά στο άνοιγμα του ασφαλιστικού, είναι πολύ εύκολο να θεωρηθεί ότι η συζήτηση θα γίνει για να διαμορφωθούν δυσμενέστεροι όροι για τους εργαζόμενους. Και αυτό χωρίς να είναι στις προθέσεις οποιουδήποτε στο δικό μας χώρο».

Συγχρόνως ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το κόμμα του «έχει στο μυαλό του τον άνθρωπο, το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική συνοχή». Αυτή η κοινωνική συνοχή, σύμφωνα με τον ίδιο ...διασφαλίζεται μέσα από την εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. «Εγκαλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο, τον οποίο εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε ψηφίσει, που είναι υπέρ των εργαζομένων και υπέρ του ασφαλιστικού μας συστήματος», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ήταν και από τα πρώτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν ζητήσει να ανοίξει το θέμα. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής πρέπει να έχει έτοιμες λύσεις και προτάσεις για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Γιατί το ζήτημα θα ανοίξει και στη χώρα μας θέλουμε δε θέλουμε και τότε οι προοδευτικές δυνάμεις θα κληθούν να δώσουν ισχυρή μάχη, γιατί τότε θα κριθεί ο χαρακτήρας και τα όρια που θα έχει το κοινωνικό κράτος στο μέλλον».

Η Αννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι το θέμα του Ασφαλιστικού είναι ουσιαστικά μονίμως ανοιχτό, ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα εγκαλέσει την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το θεσμικό πλαίσιο», που, όπως ισχυρίστηκε, «είναι προοδευτικό», ενώ με νόημα πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι ανοιχτό για προσαρμογές στα πλαίσια των ίδιων αρχών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύριε Χρυσοχοΐδη, ευχαριστούμε από καρδιάς! (2012-01-25 00:00:00.0)
Σχέσεις «ΠΑΣΟΚ»... (2011-12-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-09-04 00:00:00.0)
Στο αντιλαϊκό πρόγραμμά του ορκίζονται οι υποψήφιοι πρόεδροι (2007-10-03 00:00:00.0)
Εικονική αντιπαράθεση (2005-02-18 00:00:00.0)
Προκλητικές δηλώσεις της Β. Παπανδρέου (2004-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ