Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»
Ξανάρχισαν οι συνομιλίες στον ΟΗΕ

Αμετακίνητη στη θέση της για αναγνώριση με τη συνταγματική ονομασία της εμφανίστηκε η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ στην πρώτη συνάντηση που έγινε χτες στην έδρα του ΟΗΕ, μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ με το όνομα «Μακεδονία».

Στη συνάντηση, όπου πήραν μέρος ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αδ. Βασιλάκης και ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον Νικ. Ντιμιτρόφ, συζητήθηκε το πλαίσιο των συνομιλιών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, «οι δυο πλευρές επέδειξαν καλή θέληση» και ορίστηκε νέα συνάντηση στις 12 Γενάρη 2005.

Διπλωματική πηγή υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης το «κλίμα ήταν αρκετά καλό» και οι δυο πλευρές «εκδήλωσαν την προθυμία τους να συνεχίσουν στο ίδιο πνεύμα καλής θέλησης για οριστική επίλυση του ζητήματος».

Η ίδια, όμως, πηγή ανέφερε ότι δε διαφάνηκε κατά πόσον η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ είναι διατεθειμένη να μετακινηθεί από τη διακηρυγμένη θέση της, τουλάχιστον σ' αυτό το στάδιο.

Στη σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι η συνάντηση αυτή εντάσσεται στη διαδικασία διαλόγου για την εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο εκκρεμές ζήτημα της ονομασίας. Στη συνάντηση, που έγινε σε καλή ατμόσφαιρα, επιβεβαιώθηκε η στήριξη όλων των μερών σε αυτήν τη διαδικασία και στην ανάγκη ταχείας εξεύρεσης λύσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ