Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο κατήφορος

Αφού, από χρόνια τώρα, έχουν αποδεχτεί, στηρίξει και υλοποιήσει την πολιτική της μετατροπής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) σε φορομπηχτικό μηχανισμό (π.χ. υπέρογκες αυξήσεις σε δημοτικά τέλη, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, διάφορα τέλη και τοπικοί φόροι, κλπ., κλπ.). Αφού, χρόνια τώρα, κάνουν την «πάπια» έναντι της πολιτικής παρακράτησης των οικονομικών πόρων της Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία, όπως και σ' αυτή της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Αφού,... υποβίβασαν στα 3 δισ. ευρώ τα χρέη των 9 δισ. ευρώ του κεντρικού κράτους προς την ΤΑ, τώρα, διεκδικούν, απλά και μόνο, την εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό του 2005 των αναγκαίων πόρων, για τις προσλήψεις συμβασιούχων, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και την πολιτική προστασία.

Ο λόγος γίνεται για την ηγεσία της ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) και το ψήφισμα, που εκδόθηκε μετά την πρόσφατη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομίας και την ενημερωτική σύσκεψή της, με τους προέδρους των ΤΕΔΚ και τους δημάρχους των πρωτευουσών των νομών όλης της χώρας.

Κάνουμε λάθος, αν υποθέσουμε ότι του χρόνου θα... διεκδικούν ακόμη λιγότερα και μερικά χρόνια μετά θα αρκούνται στην επιβολή και μόνο χαρατσιών στους δημότες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ