Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλούσια δραστηριότητα

Πλούσια δράση αναπτύσσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ και στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Στο Νομό της Πρέβεζας, το ΠΑΜΕ συνεχίζει σήμερα τις περιοδείες σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, Νομαρχία, Λιμάνι, καφετερίες, Σούπερ Μάρκετ, αλλά και στις οικοδομές. Στην ύπαιθρο η ΠΑΣΥ έκανε εξόρμηση σε χωριά και κάλεσε τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της περιοχής. Μερικοί από τους σταθμούς της ήταν Θεσπρωτικό, Λούρος, Ωρωπός, Φανάρι, Πρέβεζα.

Οι ταξικές δυνάμεις της Λευκάδας, συνεχίζοντας το πλούσιο πρόγραμμα των εξορμήσεων, περιοδεύουν σήμερα στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, τις τράπεζες και τα εμπορικά. Στην Κέρκυρα, πρόγραμμα εξορμήσεων υλοποιείται στα Σούπερ Μάρκετ, εμπορικά, σε οικοδομές και αγορά.

Στο Νομό Αρτας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εξορμούν σήμερα και αύριο σε ΙΟΝ, Νομαρχιακό Νοσοκομείο, Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, Σούπερ Μάρκετ και αγορά. Στο Νομό των Ιωαννίνων η ΠΑΣΥ έχει κάνει εξορμήσεις στα χωριά Χαροκόπι, Κουτσελιό, Μουζακαίους, Σερβιανά, Κατσικά, Καστρίτσα, Λογγάδες.

Στην Αιτωλοακαρνανία το ΠΑΜΕ χτες έκανε περιοδείες σε συνοικίες και καφενεία, ενώ σήμερα περιοδεύει σε Νομαρχιακό Νοσοκομείο και «Μεταλλουργική». Η ΠΑΣΥ το Σάββατο και την Κυριακή έκανε περιοδείες σε περιοχές με καπνά, βαμβάκι, ελιές, κτηνοτροφία, όπως Ξηρόμερο, Λεπενού, περιοχή Μεσολογγίου, Βόνιτσα.

Εντείνονται οι περιοδείες και οι εξορμήσεις από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στην Πελοπόννησο, καθώς και στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν ήδη οριστεί σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου και είναι τα εξής: Πάτρα: 7 μ.μ., πλατεία Γεωργίου. Καλαμάτα: 6 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη. Πύργος: 6.30 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ. Αργος: 6 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο. Τρίπολη: 5.30 μ.μ., πλατεία Αγ. Βασιλείου. Σπάρτη: 5 μ.μ., κεντρική πλατεία. Κόρινθος: 5 μ.μ., Περιβολάκια. Ζάκυνθος: 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο. Κεφαλονιά: 6.30 μ.μ., μπροστά από το Σπίτι του Δασκάλου.

Στην Κρήτη

Σε εργοστάσια, γιαπιά, ξενοδοχεία, καταστήματα, συνοικίες και χωριά, τα μέλη του ΠΑΜΕ περιοδεύουν καθημερινά, συζητώντας με τους εργαζόμενους για την ανάγκη καθημερινής πάλης και αγώνων ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου που ετοιμάζονται για νέα επίθεση στα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού, για τη διεκδίκηση αιτημάτων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες τους.

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να μη μείνει εργαζόμενος, νέος, συνταξιούχος που δε θα ενημερωθεί και δε θα καλεστεί να πάρει μέρος στις συγκεντρώσεις που έχουν καλέσει σε κάθε νομό οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ