Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Συνέδριο με θέμα... εκλογή προέδρου

Την ερχόμενη Πέμπτη αρχίζουν οι εργασίες του 4ου τακτικού Συνεδρίου του Συνασπισμού και όλα δείχνουν ότι μοναδικό αντικείμενό τους θα είναι η εκλογή νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και προέδρου, καθώς το περασμένο Σάββατο η απερχόμενη ΚΠΕ αποφάσισε να παραπέμψει τις καταστατικές αλλαγές σε έκτακτο καταστατικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ επικράτησε πανδαιμόνιο, ένταση και αντεγκλήσεις για τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές, ενώ οι προτάσεις ήταν τόσες που επικράτησε πλήρης σύγχυση. Κατόπιν αυτών συμφωνήθηκε να μη συζητηθεί το καταστατικό σ' αυτό το συνέδριο, όπως άλλωστε δε συζητιέται και πρόγραμμα καθώς αυτό διαμορφώθηκε σε πρόσφατο προγραμματικό Συνέδριο.

Επειτα από διαμαρτυρίες αρκετών μελών της ΚΠΕ σχετικά με την έλλειψη απολογισμού δράσης του οργάνου, αποφασίστηκε να συνεδριάσει η ΚΠΕ εκτάκτως σήμερα Τρίτη και να διαμορφώσει απολογισμό. Η απόφαση αυτή μάλλον αποσκοπούσε στην άμβλυνση των αντιδράσεων, καθώς η σημερινή συνεδρίαση θα είναι μικρής διάρκειας, όχι αρκετής για τη συζήτηση ενός τόσου σοβαρού θέματος.

Το Συνέδριο του ΣΥΝ αρχίζει το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, με χαιρετισμούς εκπροσώπων κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός του Γ. Παπανδρέου, ενώ η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί από τον γραμματέα της ΚΕ Β. Μεϊμαράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ