Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στις ελληνικές καλένδες η κάρτα υγείας

Ούτε και αυτές τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα καταργούσε η Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας (ΕΚΥ) δεν μπορεί να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, που παρουσιάστηκε ως προολυμπιακή επίδοση απ' τον υπουργό Υγείας Ν. Κακλαμάνη στις 10.5.2004.

Χτες ο Ν. Κακλαμάνης σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες είπε ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για την εφαρμογή της ΕΚΥ καθώς, κατά τον υπουργό Υγείας, υπάρχουν πολλές δυσκολίες και οικονομικές διαφορές τόσο μεταξύ των κρατών - μελών (παλιών και νέων), αλλά και μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων. Η ΕΚΥ έχει και την έγκριση του ΠΑΣΟΚ καθώς η πρώην επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου δήλωνε (21/2/2003) με στόμφο ότι η «Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας είναι ένα ακόμη στοιχείο Ευρώπης στην τσέπη μας».

Την πραγματική αξία της ΕΚΥ αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Δεκέμβρης του 2003): «Με την κάρτα ασφάλισης, έλεγε, μπορεί να καταργηθούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά στην πράξη τα όποια θετικά τους ακυρώνονται από την πολιτική μείωσης των κοινωνικών δαπανών και παροχών, σύμφωνα με τα κριτήρια του Μάαστριχτ, με πρόσχημα τα υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματα, καθώς και από την πολιτική εμπορευματοποίησης των συστημάτων Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ