Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Μακριά από τη διασφάλιση των λαϊκών συμφερόντων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σχετικά με το νομοσχέδιο για το «βασικό μέτοχο»:

«Το κυβερνητικό νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει στο χώρο της λεγόμενης διαπλοκής μια τάξη, που αφορά την πλουτοκρατία και τις διαδικασίες του ανταγωνισμού ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της και όχι τα λαϊκά στρώματα και τα συμφέροντά τους.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιαστεί ως φερέγγυα και αξιόπιστη, αλλά και να ενισχύσει τη θέση της στην επιχειρούμενη αναδιανομή της "πίτας", παζαρεύοντας από καλύτερες θέσεις τη στάση ορισμένων μεγάλων συγκροτημάτων ΜΜΕ έναντί της.

Η έντεχνη και πολύμορφη καλλιέργεια εντυπώσεων, ότι η θεσμοθέτηση ορισμένων αυστηρότερων κανόνων διασφαλίζει τα λαϊκά συμφέροντα, θωρακίζει το δικαίωμα της ενημέρωσης και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, απέχει πολύ από την αλήθεια.

Και με το νέο νομοσχέδιο η πλουτοκρατία θα συνεχίσει να νέμεται τις δημόσιες προμήθειες και έργα και να καταληστεύει τον παραγόμενο από τους εργαζόμενους πλούτο.

Από την άλλη, ο σοβαρός και κρίσιμος κρίκος της ενημέρωσης θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια των "συγκροτηματαρχών", με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πληροφόρηση του λαού και τη μαζική χειραγώγηση των συνειδήσεων. Η πραγματική διαπλοκή, δηλαδή το γεγονός πως οι κυβερνώντες εκπροσωπούν και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, θα είναι πάντα παρούσα και θα σφραγίζει την πορεία της χώρας, των εργαζομένων και της ζωής τους, όσο θα συνεχίζεται η σημερινή πολιτική.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει, ότι το βασικό και στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα του λαού στην ουσιαστική ενημέρωση, δε συμβιβάζεται με την εμπορευματοποίησή της και, πολύ περισσότερο, με την κατοχή τηλεοπτικών συχνοτήτων και σταθμών από ιδιώτες.

Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της κατάργησης αυτής της δυνατότητας και θεωρεί, ότι ουσιαστική δικαίωση το δικαίωμα της ενημέρωσης μπορεί να βρει μόνο σε συνθήκες ριζικών αλλαγών στο επίπεδο της εξουσίας. Στην προοπτική αυτή, καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να εντείνουν τον αγώνα τους για δημοκρατική πληροφόρηση. Από αυτή τη σκοπιά κρίνει και τα κυβερνητικά μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ