Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ανταγωνιστικότητα μειώνει τους μισθούς

Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για την ανεργία, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος κατέδειξε το πώς αυτά ευνοούν το κεφάλαιο. Για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σημείωσε, πως στη λογική τους ο μόνος δρόμος ανάπτυξης είναι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Η λογική αυτή είναι αδιέξοδη, καθώς οδηγεί σε όλο και περισσότερα κίνητρα για της επιχειρήσεις και σε όλο και χαμηλότερους μισθούς για τους εργαζόμενους. Για τις επιδοτήσεις νέων θέσεων εργασίας επισήμανε ότι οι εργοδότες απολύουν εργαζόμενους και παίρνουν νέους, προκειμένου να εισπράξουν τις επιδοτήσεις. Ακόμα, σημείωσε ότι η ανεργία δεν οφείλεται στην έλλειψη γνώσεων των ανέργων.

Η ανεργία πλήττει κυρίως τις γυναίκες και η τάση είναι να αυξηθεί παραπάνω, σημείωσε στην ομιλία της η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελ. Παντελάκη και πρόσθεσε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται από τη ΝΔ και προηγουμένως από το ΠΑΣΟΚ στόχο έχουν να εκμεταλλευτούν τις γυναίκες, για να μετατρέψουν την πλήρη απασχόληση σε μερική. Με τις πολιτικές αυτές, οι γυναίκες εκτοπίζονται όλο και περισσότερο από την παραγωγή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Π. Κοσιώνης, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στη Νοτιοδυτική Ελλάδα επισήμανε ότι με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκλεισαν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Αχαΐα και τώρα είναι από τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης, όταν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ήταν τέταρτη σε ανάπτυξη περιοχή στην Ελλάδα. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται και σήμερα, καθώς μέχρι τις εκλογές του 2004 είχαν κλείσει 102 μικρές επιχειρήσεις.

Ανάπτυξη υπάρχει, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγ. Τζέκης αλλά αυτή γίνεται προς όφελος των επιχειρήσεων και σε βάρος των εργαζομένων. Ακόμα και σήμερα, συνέχισε, μπορούν να ληφθούν μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, τη στιγμή μάλιστα που η Ευρωπαϊκή Ενωση στοχεύσει στη μείωση των κοινωνικών δαπανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ