Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΣΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥΣ: «Η αγορά έχει "στεγνώσει" καθώς ο μεγαλύτερος πελάτης του ιδιωτικού τομέα, το κράτος, έχει κάνει ουσιαστικά παύση πληρωμών» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: «Μπορούμε με ασφάλεια να υπολογίσουμε ότι περίπου 400.000 πολίτες συμπληρώνουν ετήσιο εισόδημα με τραπεζικά μερίσματα ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ. Ποιος λοιπόν μπορεί να αψηφήσει τη σημασία της καλής υγείας αλλά και της υψηλής κερδοφορίας των τραπεζών για τα δημόσια οικονομικά και κυρίως για το εισόδημα των νοικοκυριών» (ο Ν. Νικολάου στο «ΒΗΜΑ»).

ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ: «Το τελευταίο δίμηνο οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές τοποθετούνται συστηματικά στις μετοχές των ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων πραγματοποιώντας τεράστιους τζίρους στις τράπεζες κυρίως, αλλά και στις τηλεπικοινωνίες. Στις τράπεζες οι ξένοι μέτοχοι καλύπτουν κατά μέσο όρο το 25%. Αποδίδουν μεγάλη σημασία στις τράπεζες και επενδύουν σε αυτές, διότι διαπιστώνουν όπως λένε, ότι είναι οι ισχυρότερες από πλευράς κεφαλαίων και ανταγωνιστικότητας επιχειρηματικές δυνάμεις στην Ελλάδα» (το άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η ΣΥΓΚΛΙΣΗ: «Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία το μέσο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων από 72% του μέσου ευρωπαϊκού όρου το 2000, έφτασε στο 81% το 2003. Είχαμε, δηλαδή, πραγματική σύγκλιση κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες. Εχετε κάτι πιο αριστερό να μου προτείνετε;» (ο Θ. Τσεκούρας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: «Στελέχη του κόμματος έλεγαν χτες ότι αυτή η κρίση δεν είναι σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τόνιζαν ότι η εξέλιξη δε στρέφεται κατά του Γ. Παπανδρέου, αφού και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές τον υποστηρίζουν» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ