Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, η λύση τους όμως έχει!

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε εκδήλωση της ΚΟ Περιστερίου την Κυριακή

«Τα προβλήματα δεν κάνουν διακρίσεις, δεν έχουν χρώμα. Χτυπούν και ταλαιπωρούν όλους, ανεξάρτητα τι ψηφίζουν ή τι πιστεύουν οι εργατοϋπάλληλοι και οι άλλοι εργαζόμενοι που υποφέρουν». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση της ΚΟ Περιστερίου, συμπληρώνοντας όμως με έμφαση πως «η λύση των προβλημάτων έχει χρώμα, δεν είναι ούτε μπλε, ούτε πράσινη, ούτε κεντροδεξιά, ούτε κεντροαριστερά».

Οπως σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, η αντίστροφη μέτρηση συνδέεται με τον απεγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων από τα ιδεολογήματα και τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. «Αν δε γίνει αυτό το πρώτο βήμα - υπογράμμισε - σε συνδυασμό με την ανεξάρτητη πάλη από την επιρροή και τους ελιγμούς των κομμάτων αυτών, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Καμία συναίνεση, ούτε συντηρητική, ούτε "αριστερή", ούτε "κεντρώα"».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προέτρεψε τους συμμετέχοντες να μη δείξουν πια καμία ανοχή, καμία πειθαρχία και υποταγή στην υποκρισία της κυβέρνησης και στην αναίδεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως τόνισε «και στα λόγια και στα έργα είναι βαθύτατα αντιλαϊκές, άρα αντιπροσωπεύουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για το λαό από δω και μπρος. Αμεσος κίνδυνος για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, για την παιδεία, για το εισόδημα και τη δημοκρατία».

«Η κατηγορία - συνέχισε η ομιλήτρια - που απευθύνει η κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ, ότι εξαπάτησε για τους δείκτες της οικονομίας και έκανε σπάταλη, διαπλεκόμενη διαχείριση, όπως και η κατηγορία που απευθύνει το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, ότι καταδικάζει τη χώρα σε ακυβερνησία, ένα πράγμα αποδεικνύει: Οτι κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολύ δυσκολεύονται να κάνουν μεταξύ τους ουσιαστική αντιπαράθεση, καθώς τα προγράμματά τους μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Τους χωρίζει η δικομματική έχθρα κυριολεκτικά για την κυβερνητική καρέκλα, τους χωρίζει η αντιπαλότητα γύρω από τον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού, του κεντρικού και περιφερειακού, με άξονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο από τα δύο κόμματα μπορεί να δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας και βεβαιότητας για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους. Συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο κόμμα είναι ικανότερο στη λαϊκή εξαπάτηση, στη δημαγωγία».

«Δεν είναι μόνο κόμματα αντιλαϊκής πολιτικής - συμπλήρωσε στη συνέχεια - είναι και επικίνδυνα, γιατί αξιοποιώντας τον αρνητικό διεθνή συσχετισμό και τη στήριξη που έχουν από τη συμμετοχή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, από τις λεόντειες συμφωνίες με τις ΗΠΑ, αναδεικνύονται σε κόμματα ικανά να χειραγωγήσουν, να διαβρώσουν συνειδήσεις, να γονατίσουν αγωνιστικές δυνάμεις με το καρότο και το μαστίγιο».

Η Αλ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία όταν υψώνει το λάβαρο της κοινωνικής ευαισθησίας λίγες μόνο μέρες αφού κατέθεσε δύο νόμους με προκλητικές παραχωρήσεις στην πλουτοκρατία, με προκλητική λιτότητα για το λαό, με ψίχουλα αυξήσεις, που όχι μόνο δεν αναπληρώνουν, αλλά μεγαλώνουν τις απώλειες στα εισοδήματα και στα κοινωνικά δικαιώματα.

Αλλά στηλίτευσε και την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ όταν υποστηρίζει ότι διαθέτει κοινωνική ευαισθησία ύστερα από τόσα και τόσα χρόνια αντιλαϊκής διακυβέρνησης. Οταν ο πρόεδρός του καταγγέλλει ως δογματισμό κάθε λαϊκή αντίληψη που υποστηρίζει τη δημόσια παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση. Οταν μιλά για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, όταν πολλές φορές με λόγια και με έργα έχει αποδείξει ότι συνηγορεί στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, στην αλλαγή συνόρων, στηρίζει μαζί με τη ΝΔ τη στρατηγική της λεγόμενης πάλης κατά της τρομοκρατίας.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ έχει χρώμα, είναι ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών, στηρίζεται στην οργάνωση του λαϊκού παράγοντα, στην ικανότητα να μετατρέπει τη σταθερή αντίσταση σε σταθερή αντεπίθεση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναγωνίζεται σε υποκρισία τη ΝΔ (2008-10-30 00:00:00.0)
«Για τη νίκη που έχει ανάγκη ο λαός» (2007-07-03 00:00:00.0)
Ολοι έχουν θέση στην πάλη (2001-02-18 00:00:00.0)
Το νόημα της ψήφου (1998-10-01 00:00:00.0)
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε (1998-04-07 00:00:00.0)
Ο εμπαιγμός έχει όνομα... (1996-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ