Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Κάθε λεπτό μετράει!

Πυκνώνουν οι εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, δυο μόλις 24ωρα πριν τα εργατικά συλλαλητήρια της Πέμπτης

Ούτε ένα λεπτό για χάσιμο! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, εντείνουν σήμερα και αύριο τις εξορμήσεις και τις περιοδείες τους στους χώρους δουλιάς, καθώς δυο μόλις 24ωρα απέμειναν μέχρι τα εργατικά συλλαλητήρια του Πανεργατικού Μετώπου στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας.

Σε θέση μάχης βρίσκονται και οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ, που «οργώνουν» τα χωριά και τις πόλεις της υπαίθρου και μπολιάζουν στη συνείδηση των αγροτών την αναγκαιότητα στις 9 Δεκέμβρη να συγκρουστούν με την κυρίαρχη πολιτική σ' ένα ενιαίο μέτωπο με τους εργατοϋπάλληλους όλης της χώρας. Να δώσουν από κοινού αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που οξύνει την ανεργία, τη φτώχεια και τη λιτότητα, που καθηλώνει τα μεροκάματα και ευτελίζει τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, που ερημώνει την ύπαιθρο, σβήνοντας κάθε χρόνο από το χάρτη χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά.

Στην τελική ευθεία

Στην Αθήνα, το παναττικό αγωνιστικό ραντεβού της Πέμπτης έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία προς τη Βουλή. Οι προσυγκεντρώσεις, στις 5.30 μ.μ. οριστικοποιήθηκαν στα εξής σημεία: Ομόνοια (Οικοδόμοι, ΟΤΑ, Δημόσιο, Υγεία, ΔΕΚΟ, Νεολαία, Τράπεζες), Πλατεία Βάθης (Εργαζόμενοι 3ου - 4ου και 5ου - 6ου διαμερίσματος, εργαζόμενοι δυτικών συνοικιών, σωματεία ιδιωτικού τομέα) και Προπύλαια (Εργαζόμενοι ανατολικών συνοικιών, 7ο και 2ο διαμέρισμα, νότια και βόρεια προάστια).

Οι καθημερινές εξορμήσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ συνεχίζονται σήμερα και κλιμακώνονται αύριο σε δεκάδες εργασιακούς χώρους όλων των κλάδων. Μεταξύ άλλων, εξορμήσεις και περιοδείες πραγματοποιούνται σήμερα στους ΟΤΑ των Δήμων Περιστερίου, Χαλανδρίου, Αργυρούπολης, Ν. Σμύρνης και Χαλκηδόνας, στην «Κρέτα Φαρμ», στη «ΦΑΓΕ», στις μεταφορικές εταιρίες του Βοτανικού, στα εμπορικά κέντρα του Ιλίου, στα ΚΑΕ και τα αφορολόγητα του αεροδρομίου, όπως και στα γραφεία του 23ου χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο «Πράκτικερ» του Ταύρου και στα καταστήματα της οδού Αιόλου και Αγ. Μάρκου.

Με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΔΑΣ - ΕΚΑ) απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης να διαδηλώσουν την Πέμπτη μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου, στις αντεργατικές αποφάσεις της ΕΕ και τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση της ΝΔ. Παράλληλα σημειώνει την αναγκαιότητα συμπόρευσης με το ΠΑΜΕ όλων των εργαζομένων, αφού «οι υποκριτικές κορόνες και οι όψιμοι παλικαρισμοί των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) ούτε πείθουν, ούτε ανταποκρίνονται στις ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ