Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΕΑΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Προμηνύουν νέα αντιλαϊκή λαίλαπα

Παρέμβαση της Διαμάντως Μανωλάκου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Τονίζοντας ότι «οι πολιτικές της νέας Κομισιόν εγγυώνται νέα μεγαλύτερη αντιλαϊκή και αυταρχική επίθεση στους εργαζόμενους», η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου σημείωσε τα εξής στην παρέμβασή της στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής στρατηγικής της Επιτροπής:

«Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κομισιόν, μπορεί να μην έγιναν, όμως δείγματα δόθηκαν για νέα μεγαλύτερη αντιλαϊκή και αυταρχική επίθεση στους εργαζόμενους.

Η ταχύτερη υλοποίηση της στρατηγικής της Λισαβόνας, με αύξηση των ωρών και των χρόνων δουλιάς, μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας, γενίκευση μερικής και προσωρινής δουλιάς, την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις σε Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια, θα επιφέρουν μεγαλύτερη κερδοφορία για το κεφάλαιο και περισσότερη φτώχεια και ανεργία για τους εργαζόμενους.

Το λεγόμενο ευρωσύνταγμα και το πρόγραμμα της Χάγης θα οδηγήσουν στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, με ανάπτυξη εξοπλιστικών προγραμμάτων, κατακρεούργηση ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών, με άλλοθι την τρομοκρατία. Είναι πολιτική νέων προνομίων και εξουσίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Η χρηματοδότηση της κατοχικής κυβέρνησης και η συνεργασία με τους κατακτητές του Ιράκ, θα είναι σε βάρος της ειρήνης και του ιρακινού λαού που αντιστέκεται, ενώ οι διαπραγματεύσεις του ΠΟΕ εγγυώνται νέα στρατιά ανέργων και ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτών.

Οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να ανησυχούν. Ομως, μπορούν να προβάλλουν εμπόδια.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε μαζί με το αντιιμπεριαλιστικό μαζικό κίνημα, για να βάλουμε φρένο στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα και για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ρήξης και ανατροπής της βάρβαρης αυτής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ