Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερχεται ο αντικαταστάτης του Τ. Μίλερ

Η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ ανά τον κόσμο και η ανανέωση των προσπαθειών για «λύση» του Κυπριακού, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στις προτεραιότητες του νέου Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα.

Ο Τσαρλς Ρις, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον αποχωρούντα «ανθύπατο» Τόμας Μίλερ, ορκίστηκε προχτές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρουσία του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που ήταν κλειστή, με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Γιώργος Σαββαΐδης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι Πάουελ και Ρις στις σύντομες ομιλίες επισήμαναν, επίσης, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και την ελληνική υποστήριξη του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας, όπως και την ελληνική συνεισφορά σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και στα Βαλκάνια.

Επαίνεσαν, την Ελλάδα για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, προφανώς γιατί στο όνομα της «ασφάλειας» πούλησαν πανάκριβα συστήματα παρακολούθησης και χαφιεδισμού. Σημείωσαν τη σημασία της εκλογής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ με εγκωμιαστικά λόγια αναφέρθηκαν και στο έργο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Οι Πάουελ και Ρις τόνισαν την ισχυρή παρουσία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και τον ηγετικό ρόλο του αρχιεπισκόπου Δημητρίου και μίλησαν για το ρόλο και τη συνεισφορά της ομογένειας στην αμερικανική ζωή και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Τέλος, υπογράμμισαν το οικονομικό σκέλος της διμερούς διπλωματίας και των διμερών σχέσεων ΗΠΑ -Ελλάδας, στο οποίο θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ