Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συνεννοημένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Διευκρινίσεις έδωσε χτες ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλώνοντας πως η επιλογή του Κ. Παπούλια δε σημαίνει και «λευκή επιταγή» του ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, θα ασκηθεί σκληρή αντιπολίτευση!

Αν δεν ξέραμε περί τίνος πρόκειται, θα περιμέναμε να δούμε από αύριο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διαδηλώνει ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη λιτότητα. Ομως, δυστυχώς, θα το χάσουμε το θέαμα αυτό. Βλέπετε, δε γίνεται να διαμαρτύρεσαι για όσα περιέχονται και στις δικές σου θέσεις.

Πολύ περισσότερο - εδώ που τα λέμε - δε γίνεται να διαμαρτύρεσαι, για όσα έκανε και το δικό σου κόμμα, τόσα χρόνια τώρα, που ήταν στην κυβέρνηση...

Σε κάθε περίπτωση, όμως, χαιρόμαστε ιδιαιτέρως από τις διαβεβαιώσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Οι πρώτοι δηλώνουν ότι θα κυβερνήσουν και οι δεύτεροι ότι θα αντιπολιτευθούν. Μεγαλεία..!

«ΘΕΜΑ του πρωθυπουργού», ο ανασχηματισμός δήλωσε τις προάλλες ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, διαψεύδει κάθε σχετικό σενάριο χτες ο Ευάγγελος Αντώναρος. Τελικά, απ' ό,τι φαίνεται, δεν μπορούμε, αν δεν έχουμε κάτι να πλανάται «στον αέρα» (μετά την προεδρολογία)!

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, συμφωνούμε πως είναι δουλιά του Κ. Καραμανλή το αν θα ...παίξει ή όχι με τους υπουργούς. Δε θα ήταν ...ευγενικό, όμως, να μην τους αφήσει να βγάλουν τη χρονιά στον υπουργικό θώκο και να τους αιφνιδιάσει μέσα στις γιορτές...


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΛΕΙΣΤΕΣ και κρυφές διαδικασίες μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στη βάση σκοπιμοτήτων για την αποφυγή των πρόωρων εκλογών, κατάγγειλε χτες ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος.

Δεν ξέρουμε πού οφείλεται η συγκεκριμένη κριτική, πάντως είναι σίγουρο ότι η πολιτική συναίνεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τις βασικές επιλογές τους, κάθε άλλο παρά ...κρυφή και κλειστή διαδικασία είναι. Αντιθέτως, πρόκειται για εμφανέστατη κατάσταση, αρκεί να θέλει κανείς να τη δει.

Εκτός πια κι αν πρόκειται για ...παράπονα, επειδή ο ΣΥΝ έμεινε «έξω» από τη συνεννόηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ