Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Κεφαλικό φόρο «για τον πολιτισμό» προτείνει ο Μπένος!

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Εντονες αντιδράσεις στο λαό της Καλαμάτας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις - προτάσεις του Σταύρου Μπένου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην δημάρχου της πόλης, για την επιβολή χαρατσιού 5 ευρώ το μήνα - μέσω του λογαριασμού του νερού - υπέρ της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας (ΔΕΠΑΚ), εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας στην οποία έχει περιέλθει.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει προκλητικές τις «προτάσεις» του Στ. Μπένου και σημειώνει πως «η συναίνεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι γενικότερη επιδίωξη των πρωτεργατών της αντιλαϊκής πολιτικής και εκφράζεται σε όλους τους τομείς».

Αναφερόμενη στην επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων, που προετοιμάζει για το 2005 η πλειοψηφία των δήμων της χώρας, με τσουχτερές αυξήσεις στα πολυποίκιλα τέλη που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών, η ΝΕ Μεσσηνίας υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για μια νέα αντιλαϊκή πράξη των δημοτικών αρχών που υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, και ο ΣΥΝ. Αυτές οι αρχές αξιοποιούν και επικροτούν την πολιτική των κυβερνήσεων απέναντι στην ΤΑ, αποδέχονται τη μείωση των οικονομικών των δήμων, την παρακράτηση των οφειλομένων από το κράτος και την επιβολή φόρων εν ονόματι της "αυτοτέλειας". Φωτεινή εξαίρεση αποτελούν δημοτικές αρχές στις οποίες ηγούνται κομμουνιστές και αγωνιστές δήμαρχοι».

Καταλήγοντας, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Καλαμάτας και τους εργαζόμενους της ΔΕΠΑΚ «να αντιταχθούν στις "προτάσεις" του Στ. Μπένου και να απαιτήσουν "πάγωμα" των δημοτικών τελών. Το πολιτιστικό τέλος να καταργηθεί. Να εκδηλώσουν τη ριζική τους αντίθεση σε κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα της ΤΑ. Ο πολιτισμός και οι άλλες κοινωνικές υπηρεσίες δεν είναι εμπορεύματα, αλλά αγαθά για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ