Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ
Να αντιδράσουμε πριν είναι αργά

Εκδήλωση του Συντονιστικού των μαζικών φορέων Νίκαιας στο δημαρχείο της πόλης

Κάλεσμα σε όλους τους συγκεντρωμένους «να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά και το κίνημα να πάρει παλλαϊκή μορφή γιατί η "καμπάνα" χτυπάει για όλους και όλων τα δικαιώματα και οι ελευθερίες καταπατιούνται» απηύθυνε ο Στρατής Κόρακας, μέλος της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, μιλώντας προχτές το βράδυ σε εκδήλωση στο δημαρχείο της Νίκαιας.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν «"Ευρωσύνταγμα", στη μέγκενη οι ατομικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα» και τη διοργάνωσε το Συντονιστικό μαζικών φορέων της Νίκαιας.

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιδράσουμε πριν να είναι αργά», πρόσθεσε ο Στρατής Κόρακας και τόνισε πως «ο αγώνας αυτός είναι πιο σημαντικός από τον αγώνα για το μεροκάματο, για τη σύνταξη γιατί, αν περάσουν την Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη τότε θα δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο η πάλη μας για τ' άλλα».

Το λεγόμενο «Ευρωσύνταγμα», όπως τόνισε στην ομιλία του, ως επιστέγασμα των πολιτικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι μια νέα αντιδραστική συνθήκη που έρχεται να βάλει φραγμό στις λαϊκές κατακτήσεις και στόχο έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των λαών στις ολομέτωπες επιθέσεις που δέχονται και στις νέες που ετοιμάζουν στα εργασιακά δικαιώματα, στην κοινωνική ασφάλιση, στις δημοκρατικές ελευθερίες κλπ.

Τίθεται πάνω από το Σύνταγμα της κάθε χώρας περιορίζοντας έτσι τα κυριαρχικά της δικαιώματα, στρατιωτικοποιεί παραπέρα την ΕΕ και ενισχύει τον εξοπλιστικό ανταγωνισμό, υιοθετεί το δόγμα του προληπτικού πολέμου και προωθεί στρατιωτικές και αστυνομικές επεμβάσεις μέσα και έξω από την ΕΕ για την «πρόληψη και καταστολή της τρομοκρατίας» και για την προστασία των «δημοκρατικών θεσμών».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η Μ. Φραγκιαδάκη και o Α. Βερναδάκης και παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, η πρώην δήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Βέρα Νικολαΐδου, και εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς, του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας Νίκαιας, του Αθλητικού Φυσιολατρικού Ομίλου Ανω Νεάπολης (ΑΦΜΟ ΑΦΟΑΝ) του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας, του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Ομίλου Νίκαιας, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, της Ενωσης Γονέων Νίκαιας, του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού και της Δημοκρατικής Ενότητας Νίκαιας.

Επίσης την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. διοργανώνεται πικετοφορία από την πλατεία Ταξιάρχη του Κορυδαλλού στην πλατεία Αγίου Νικολάου της Νίκαιας. Στην πικετοφορία θα συμμετέχει και το Συντονιστικό μαζικών φορέων Κορυδαλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ