Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανούσια κριτική στην κυβέρνηση

Με ανούσιο αντιπολιτευτικό λόγο εμφανίστηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

«Η λέξη συναίνεση», δήλωσε, «ας μην κρύβει τις αδυναμίες της κυβέρνησης, ας μην προσπαθεί να τη χρησιμοποιήσει η ΝΔ για να κρύψει αδυναμίες και λάθη τα οποία κάνει».

Η κριτική που άσκησε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση επικεντρώθηκε στην οικονομική της πολιτική, η οποία όπως είπε «δημιουργεί νέα ανασφάλεια στους πολίτες». Μίλησε για «συντηρητικό προϋπολογισμό, προϋπολογισμό στασιμότητας και οπισθοδρόμησης». Ισως αυτά, πρόσθεσε ο ίδιος, «να ακούγονται μεγάλες λέξεις, αλλά είναι η πραγματικότητα, είναι η αλήθεια. Και είναι η αλήθεια σε μια εποχή που πια η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλάει για το παρελθόν, αλλά πρέπει να μιλά για το δικό της παρόν και το δικό της μέλλον».

Νέα μετάθεση του συνεδρίου

Εξάλλου χτες ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μεταφέρει το συνέδριό του «κατά πάσα πιθανότητα στις 3 Μάρτη». Πρόκειται για την τρίτη μετάθεση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «είναι μια πολιτική απόφαση». Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε: «Θα μπορέσουμε να εμβαθύνουμε το διάλογο, που θα έλεγα ότι έχει ζεστάνει, και έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό, και έχει δώσει σημαντικά θετικά δείγματα. Θα μας δώσει, λοιπόν, αυτόν το χρόνο για να μπορέσουμε ακόμα περισσότερο να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση του Κινήματός μας».

Πρέπει να αναφερθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να απαντήσει στους δημοσιογράφους για το αν υπήρξε προηγούμενη συννενόηση για το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, δηλώνοντας: «Δε νομίζω ότι έχει καμία αξία η συνέχιση της προεδρολογίας». Παράλληλα στη σύσκεψη με τους συντονιστές ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αν ο πρωθυπουργός πρότεινε για πρόεδρο τη Δημοκρατίας τον Ν. Κωνσταντόπουλο, «θα προχωρούσε σε εσωκομματικό δημοψήφισμα από τη βάση του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ