Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Ευρωσύνταγμα»

«Οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, που ενδεχομένως ιδρυθούν από το εθνικό κοινωνικό κράτος για να ικανοποιηθούν τα κοινωνικά δικαιώματα της Παιδείας, της Υγείας ή της κοινωνικής ασφάλισης, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αντίθετες στο Ευρωσύνταγμα, εάν οι υπηρεσίες τους δε θα παρέχονται σύμφωνα με τους κανόνες του ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού» (η επισήμανση από τον συνταγματολόγο Αντ. Μανιτάκη/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Σούδα

«Εκείνο το σημείο που αναμένεται να τονιστεί στους Αμερικανούς συνομιλητές του Ελληνα υπουργού (Αμυνας) είναι πως επιχειρησιακά η Ελλάδα συνέβαλε αποφασιστικά στις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά την εισβολή στο Ιράκ, επιτρέποντας τη χρήση και τη διέλευση εκατοντάδων πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών ημερησίως από τη βάση της Σούδας στην Κρήτη. Αρμόδιος Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος που βρισκόταν εκείνη την περίοδο στην περιοχή έχει παραδεχτεί στην "Ε" πως ανεξάρτητα από την τουρκική άρνηση για το άνοιγμα του βορείου μετώπου, αλλά οπωσδήποτε σε σχέση και με αυτή την εξέλιξη, η βάση της Σούδας έχει αποκτήσει "κρίσιμη σημασία" για τους Αμερικανούς» (η ανταπόκριση του Δ. Π. Δήμα από την Ουάσιγκτον στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Λιθοβολισμός

«Μετά την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν, ο πρώτος λιθοβολισμός γυναίκας μέχρι θανάτου, επειδή διέπραξε μοιχεία είναι γεγονός στο Αφγανιστάν. Η 29χρονη Αμινά λιθοβολήθηκε δημοσίως μέχρι θανάτου μετά την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου του Αργκο, δυτικά του Φαϊζαμπάντ πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαντακσάν» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ