Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Βρυξελλόψυχοι

Αν η πραγματικότητα δε συμβαδίζει με τις επιδιώξεις και τις ιδεοληψίες τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα...

Η πραγματικότητα λέει ότι πάνω από το 80% του λαού στις εργατογειτονιές της Γαλλίας ψήφισε «όχι». Η πραγματικότητα λέει ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Γάλλοι αγρότες «μαύρισαν» το «ευρωσύνταγμα». Η πραγματικότητα λέει ότι η νεολαία, το πρώτο θύμα της ανεργίας, της ανασφάλειας, των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τους καταψήφισε με ποσοστά που άγγιξαν το 90%!

*

Το «όχι», λοιπόν, που ανέδειξε η κάλπη στη Γαλλία ήταν ένα αποτέλεσμα με σαφή ταξική αναφορά, με πρόδηλο αριστερό πρόσημο, με σαφή πολιτική κατεύθυνση. Με δυο λόγια, ήταν ένα «όχι» σταθμισμένο και σε μεγάλο βαθμό συνειδητό.

Κι όμως! Διάφοροι εγχώριοι ...Βρυξελλόψυχοι έχουν αναλάβει εργολαβικά από προχτές να μας πουν ότι αυτό που συνέβη στη Γαλλία συνέβη επειδή ο λαός δεν ...κατάλαβε! Επειδή, όπως ισχυρίζονται, άλλο τον ρώτησαν το λαό (για την ΕΕ) κι άλλο απάντησε (για τον Σιράκ και τη γαλλική κυβέρνηση)...

*

Φιλότιμη η προσπάθειά τους να αθωώσουν την ΕΕ και να τα ρίξουν στον Σιράκ. Από δω οι «καλές Βρυξέλλες» από κει οι «κακές κυβερνήσεις», είναι το παραμυθάκι τους. Λες και οι πολιτικές που ασκούν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών είναι ανεξάρτητες από την πολιτική που υπαγορεύει η ΕΕ και η πολιτική της ΕΕ είναι άσχετη με τις πολιτικές στο εσωτερικό των κρατών-μελών.

*

Οι φραγκοκαλαμαράδες μας δεν έχουν καμία αναστολή (γνωστή άλλωστε η ευπρέπειά τους) να βγάλουν τους Γάλλους ακόμα και ...«ηλίθιους» επειδή δεν ψήφισαν όπως θα ήθελαν οι ίδιοι. Αλλά, δυστυχώς γι' αυτούς, οι Γάλλοι ήξεραν πολύ καλά τι και γιατί (κατά)ψήφισαν όπως ψήφισαν. Αλλωστε, στη Γαλλία όλο αυτό το διάστημα το «ευρωσύνταγμα» μοιράστηκε σε περίπου 1 εκατομμύριο αντίτυπα και διαβάστηκε από δεκάδες εκατομμύρια Γάλλους, ενώ τα ΜΜΕ αναγκάστηκαν να έχουν σε καθημερινή βάση πολύωρες συζητήσεις για το περιεχόμενό του.

*

Θέλει πολύ θράσος, λοιπόν, οι Βρυξελλόψυχοι φραγκοκαλαμαράδες των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και ταυτόχρονα τηλεοπτικοί αστέρες (που ειδικεύονται σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις με τον κ. Μαζωνάκη), που δεν έγραψαν ούτε λέξη για το «ευρωσύνταγμα», που δεν έκαναν ούτε μισή εκπομπή στις τηλεοράσεις τους, που κράτησαν τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι, ανενημέρωτο, την ώρα που η ελληνική Βουλή επικύρωνε εν κρυπτώ το «ευρωσύνταγμα», να είναι οι ίδιοι που κατηγορούν τον (ενημερωμένο) γαλλικό λαό ότι ...δεν κατάλαβε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ