Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ»
Διπρόσωπη η κυβέρνηση

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καν να τοποθετηθεί ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση απέρριψε χτες στη Βουλή τροπολογία βουλευτών του ΚΚΕ για το σταμάτημα των αγροτικών διώξεων μέσω των «αγροτοδικείων».

Οι διώξεις αφορούν τους αγρότες που από το 1997 και μέχρι σήμερα κινητοποιήθηκαν για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι με διώξεις των εισαγγελέων που πήραν μαζική μορφή. Με την τροπολογία ζητούνταν να παύσει το αξιόποινο των πράξεων που κατηγορούνται ότι έκαναν οι αγρότες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους.

Χαρακτηριστικό της διπροσωπίας της σημερινής κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι η προηγούμενη Βουλή ομόφωνα είχε άρει το αξιόποινο των κινητοποιήσεων μέχρι το Μάρτη του 1997 και με την απόφαση αυτή ένθερμα είχαν συνταχθεί οι βουλευτές της ΝΔ. Σήμερα που είναι στην κυβέρνηση αρνούνται παρόμοια ρύθμιση και μάλιστα χωρίς καν να αιτιολογήσουν την άποψή τους.

Επίσης, χωρίς αιτιολογία η κυβέρνηση απέρριψε τη δεύτερη τροπολογία βουλευτών του ΚΚΕ με την οποία διασφαλίζονταν τα συμφέροντα των ναυτεργατών σε περιπτώσεις εκδίκασης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι ναυτεργάτες στην ουσία έμεναν χωρίς προστασία των δικαιωμάτων τους αφού σε περίπτωση διαφοράς με τους εφοπλιστές δεν απαγορευόνταν ο απόπλους του πλοίου το οποίο και είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο επί του οποίου διεκδικούν οι ναυτεργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ