Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Στη δημοσιότητα το πόρισμα

Το πόρισμα για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές των βουλευτών κατά την περίοδο 1998-2002 θα δοθεί στη δημοσιότητα, σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σχετικό ερώτημα για το αν θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα υπέβαλε στην Αρχή Προστασίας η πρόεδρος της Βουλής Α. Ψαρούδα - Μπενάκη. Η Αρχή Προστασίας με την υπ' αριθμόν 34/2005 απόφασή της έδωσε το «οκέι» για τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Στο σκεπτικό της απόφασης της Αρχής, αναφέρεται ότι η ενέργεια αυτή σκοπό έχει το δημόσιο έλεγχο των χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων των βουλευτών.

Να υπενθυμίσουμε ότι με το νόμο 3213/2003 απαγορεύτηκαν οι χρηματιστηριακές συναλλαγές στους βουλευτές, όταν, όμως, πολλοί ήδη είχαν πλουτίσει από το Χρηματιστήριο το 1999, τότε που οι λαϊκές μάζες έχασαν τις οικονομίες τους. Αντίθετα, κάποιοι από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου παίζοντας χρηματιστηριακά παιχνίδια, με την εσωτερική πληροφόρηση που απολάμβαναν, κέρδισαν σημαντικά ποσά στο ναό του τζόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ