Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και οι Ελληνες θα ψήφιζαν «όχι»

Και οι Ελληνες θα ψήφιζαν όχι στο «ευρωσύνταγμα» αν πραγματοποιούνταν δημοψήφισμα και στη χώρα μας. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρία «OPINION» και παρουσιάστηκαν στη χτεσινή εκπομπή «Σταυρόλεξο» του Π. Τσίμα.

Συγκεκριμένα, οι Ελληνες που σίγουρα θα καταψήφιζαν το «ευρωσύνταγμα» φτάνουν το 25%, εκείνοι που μάλλον θα ψήφιζαν κατά το 18%, ενώ υπάρχει ένα ποσοστό της τάξης του 27% που δεν απάντησε. Αντίθετα, μόνο το 13% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν σίγουρα υπέρ και το 17% μάλλον υπέρ.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι το 73% δηλώνει πως είναι λίγο ή καθόλου ενημερωμένο για το «ευρωσύνταγμα». Από το 17% των ενημερωμένων το 40% θα ψήφιζε υπέρ ενώ το 47% θα καταψήφιζε. Αντίστοιχα, 25% των μη ενημερωμένων θα στήριζε το «ευρωσύνταγμα» ενώ 41% θα καταψήφιζε.

Στοιχεία δόθηκαν και για την πρόθεση στήριξης του «ευρωσυντάγματος» σε συνδυασμό με την ψήφο στις εθνικές εκλογές. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ ψηφίζουν 41% υπέρ και 33% κατά, ενώ του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν 35% υπέρ και 38% κατά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ