Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥ

ΝΙΚΗ: «Ο Μπερτινότι λέει ότι "νίκησε η Ευρώπη, νίκησε ο αριστερός ευρωπαϊσμός" και ηττήθηκαν ορισμένοι Ιταλοί: "Ηττήθηκαν ο Αμάτο, ο Πρόντι, ο Φασίνο και ο Ρουτέλι (οι ηγέτες της Ελιάς της κεντροασριστεράς που χαρακτηρίζουν ως "σοβαρή ήττα" τον θρίαμβο του ΟΧΙ)» (το ρεπορτάζ στην «ΑΥΓΗ»).

ΗΤΤΑ: «Ρωτήθηκε χτες ο Μιχ. Παπαγιαννάκης για το "όχι" στο γαλλικό δημοψήφισμα: "Κατ' αρχήν να σας εκφράσω τη λύπη μου. Σκέτα, έτσι. Δεύτερον, να πω ότι πρόκειται για μια ήττα"» (η απάντηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ: «Επιγραμματικά για την Ελλάδα οι άμεσες επιπτώσεις αφορούν: α) Την καθυστέρηση των αποφάσεων για το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, κεφάλαιο εξαιρετικά σημαντικό για την οικονομική κατάσταση της χώρας. β) εξασθένηση του ευρώ με πιθανές επιπτώσεις στα επιτόκια δανεισμού που επηρεάζουν κυρίως τις αδύναμες οικονομίες όπως η ελληνική σήμερα. γ) Πιθανή χαλάρωση των εφαρμογών γενικά του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου από τα οικονομικά έως τα περιβαλλοντικά. δ) Τις αποφάσεις για μελλοντική διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αφορά τόσο τα Βαλκάνια όσο και την Τουρκία» (η Αννα Διαμαντοπούλου στα «ΝΕΑ»).

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ: «Ολοι αυτοί οι αναλυτές που κινδυνολογούν για το αποτέλεσμα του γαλλικού δημοψηφίσματος έχουν προκαλέσει σύγχυση στον ελληνικό λαό και για τις εξελίξεις στην οικονομία. Ποιον να ακούσεις και ποιον να πιστέψεις. Σε μια εποχή κατά την οποία η καμπάνα χτυπά για εκατομμύρια έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους για τους οποίους διαβολικά σχέδια που στηρίζονται στην πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" (π.χ. με το "πείραμα" του ΟΤΕ) απεργάζονται τον διχασμό και τη μείωση του εισοδήματός τους» (ο Γ. Διακογιάννης στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ