Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μέγαρο Μουσικής

Με τον προηγούμενο υπουργό Πολιτισμού, τον κ. Βενιζέλο, που στη σχετική τελετή δεν είχε παραλείψει να ευχαριστήσει τον πρόεδρο του «Συλλόγου Φίλων της Μουσικής» και μεγαλοεκδότη, Χρήστο Λαμπράκη, «στο όνομα του κράτους», είχαμε μάθει ότι το ελληνικό δημόσιο κατέβαλε 60 δισεκατομμύρια δραχμές για τις επεκτάσεις του Μεγάρου Μουσικής. Ηταν η εποχή που το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωνε ότι το 14% των κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ για τον Πολιτισμό θα πήγαινε στα Μέγαρα...

*

Με τον νέο υπουργό Πολιτισμού, τον κ. Καραμανλή, αυτή η θεάρεστη πολιτιστική πολιτική συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η κατ' έτος επιχορήγηση του Μεγάρου με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, από τον τακτικό προϋπολογισμό.

*

Εχουμε, λοιπόν, ένα Μέγαρο στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, που φτιάχτηκαν με λεφτά του ελληνικού λαού. Με πολλά λεφτά. Και όπως συνήθως συμβαίνει με το λαό, αυτός πληρώνει κι άλλοι «χαίρονται». Πράγματα γνωστά, θα πείτε. Αλλά καλό είναι να τα θυμίζουμε. Ειδικά όταν έχουμε αφορμές όπως αυτή:

Να έρχεται ο Γούντι Αλεν στην Ελλάδα για να δώσει παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής και οι κύριοι που το διαχειρίζονται να έχουν εκδώσει εισιτήρια που η τιμή τους ξεκινά από 150 ευρώ και φτάνει τα 300 ευρώ! Δηλαδή, για να δει τον Γούντι Αλεν ένας εργαζόμενος πρέπει να καταβάλει 50.000 δραχμές στο Μέγαρο. Ξέχωρα από αυτά που έχει καταβάλει για να χτιστεί και να λειτουργεί το Μέγαρο.

*

Το πολιτιστικό πρόταγμα συνεπώς είναι ολοφάνερο: Για τους κύριους του Μεγάρου και τους εκάστοτε υπουργούς Πολιτισμού, στο λαό απαγορεύεται να του αρέσει ο Γούντι Αλεν. Και, κυρίως, απαγορεύεται να τον βλέπει. Βλέπετε, οι θέσεις στο Μέγαρο είναι περιορισμένες. Ισα που φτάνουν για τις κυρίες και τους κυρίους των τιμών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ