Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Χιλιάδες εργάτες με τα πανό του ΠΑΜΕ

Σε όλο το μήκος της Σταδίου απλώθηκε η πορεία στην Αθήνα, με τους απεργούς εργάτες να κρατάνε ψηλά τις σημαίες του ταξικού αγώνα

Η κεφαλή της πορείας ανηφορίζει τη Σταδίου, με κατεύθυνση το Σύνταγμα
Η κεφαλή της πορείας ανηφορίζει τη Σταδίου, με κατεύθυνση το Σύνταγμα
Ηταν όλοι εκεί! Συνεπείς στο αγωνιστικό ραντεβού, εργάτες, εργάτριες και υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα, που απ' τα χαράματα χτες έδωσαν μαζί με τα ταξικά τους συνδικάτα τη μάχη της περιφρούρησης, στις πύλες εργοστασίων, έξω από ξενοδοχεία και μεγαλοκαταστήματα, «πλημμύρισαν» το χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης και στη συνέχεια, απ' άκρη σ' άκρη, την οδό Σταδίου, διαδηλώνοντας ως το Σύνταγμα. Και ξανά πάλι, κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου, μέχρι την Ομόνοια.

Εμποροϋπάλληλοι και Ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι απ' τις Κατασκευές κι άλλους κλάδους της Βιομηχανίας, απ' τις Τράπεζες, τις Μεταφορές, το Δημόσιο, τα Τρόφιμα, τον κλάδο του Φαρμάκου και αλλού, αλλά και από τους δήμους της Αττικής άρχισαν λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί να ανταμώνουν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Απ' τις προσυγκεντρώσεις πρώτοι έφτασαν οι εργαζόμενοι απ' το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι και την Αγ. Βαρβάρα. Τη δική τους θέση πήραν ανάμεσα στους χιλιάδες οι εργαζόμενοι απ' τη «ΣΟΦΤΕΞ», απ' τη «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», απ' το «ΜΑΡΕ ΝΟΣΤΡΟΥΜ» που απαντούν αγωνιστικά στην εργοδοτική ασυδοσία. Ενώ το μαζικό μπλοκ του Πανελλαδικού Συντονιστικού ΑΕΙ και των σπουδαστών των ΤΕΙ έγινε δεκτό με το σύνθημα «Φοιτητές - Εργατιά μια φωνή και μια γροθιά».

Η νέα βάρδια φώναξε «παρών»!


Μαζική ήταν και η παρουσία της εργαζόμενης νεολαίας. «Είμαι εδώ γιατί είμαι ανασφάλιστη, γιατί οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, γιατί οι μισθοί είναι άθλιοι», γιατί ο αγώνας «είναι η μόνη λύση για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά μας» σημείωσε στο «Ρ» η Στέλλα Γαρδίνη, νεαρή εργαζόμενη απ' το Σωματείο Προπονητών - Γυμναστών.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Βασίλης Αθανασόπουλος, από την Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στις Αερομεταφορές, ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα. Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία της Γραμματείας της ΔΗΣΕΚ, αντιπροσωπεία της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση και αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής το Νίκο Μπουζάνη.

Από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα

Οι διαδηλωτές πήραν το δρόμο προς το Σύνταγμα γύρω στις 12.00, με το πρώτο πανό του ΠΑΜΕ να προτάσσει τα αιτήματα εκείνα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης: «1.300 ευρώ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Τα συνθήματα ήταν αποφασιστικά και ξάστερα: «Τα ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες». «Μέτωπο Ελλήνων και μεταναστών κόντρα στη λιτότητα και στο ρατσισμό». Προσανατολισμένα στην προοπτική, στην αντίσταση και την ταξική συσπείρωση, τη μόνη ελπιδοφόρα επιλογή για την εργατική τάξη: «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με μέτωπο και πάλη θα ανατραπεί». «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη»!


Πλημμύρισε απεργούς εργάτες χτες η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Πλημμύρισε απεργούς εργάτες χτες η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ