Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ριζώσει το ΠΑΜΕ παντού

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία του Γιώργου Πέρρου και τους χαιρετισμούς στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση

Την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα και οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου ανέδειξε στην ομιλία του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη όξυνσης της αντιπαράθεσης με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΣΥΝ, που καλλιεργούν την αυταπάτη της ταξικής συναίνεσης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σημείωσε, πρέπει να κλιμακώσουμε τον αγώνα παντού, ιδιαίτερα μπροστά στη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων, στη μάχη της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης. Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Την ίδια στιγμή, πρέπει να ανοίξει πιο αποφασιστικά το μέτωπο της αντιπαράθεσης με τους καπιταλιστές, την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να οξυνθεί η αντιπαράθεση με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που με την τακτική τους στηρίζουν το πέρασμα των αντεργατικών μέτρων. Γι' αυτό η αποδυνάμωσή τους δυναμώνει την αντίσταση της εργατικής τάξης απέναντι στους καπιταλιστές. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο ΣΥΝ που σπέρνει την αυταπάτη ότι με κάποια μπαλώματα διορθώνεται η κατάσταση. Μια αυταπάτη βούτυρο στο ψωμί της πλουτοκρατίας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, απέναντι στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης, τόνισε, διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας, την ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για την οργάνωση, συσπείρωση, κινητοποίηση των εργαζομένων, για να γίνει το ΠΑΜΕ ο πραγματικός εκφραστής των συμφερόντων των εργαζομένων. Να διεκδικήσουμε με περισσότερες δυνάμεις τον πλούτο που δημιουργεί η εργατική τάξη.

Ο Β. Αθανασόπουλος, μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ στις Αερομεταφορές, αναφερόμενος, στο χαιρετισμό του στις εξελίξεις στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» και στις αντεργατικές αλλαγές που προωθούνται στις ΔΕΚΟ, τόνισε «την ανάγκη να φτιάξουμε το δικό μας Μέτωπο μαζί με τους εργάτες των εργοστασίων που καθημερινά πετιούνται στο δρόμο, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες». Ενώ ο Β. Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, επισήμανε ότι ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Κατέληξε λέγοντας: «Η ενίσχυση του ταξικού πόλου είναι όρος επιβίωσης στις σημερινές συνθήκες. Θα παλέψουμε, θα νικήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ