Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, διαδήλωσαν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές, δίνοντας αποφασιστικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ σε Κοζάνη, Κιλκίς, Κατερίνη, Βέροια, Νάουσα, Γιαννιτσά, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα και Αλεξανδρούπολη. Σε κάθε νομό, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας στοχεύοντας μαζικούς χώρους.

Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ήταν μεγάλα όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν οργανωμένα τη μάχη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα όπου η συμμετοχή ξεπέρασε το 60%, τα Κλωστήρια Κιλκίς «ΗΛΙΟΤΕΧ» με συμμετοχή 100%. Στην Κομοτηνή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έστησαν μπλόκο στη βιομηχανική ζώνη και οι εργάτες σταμάτησαν τις μηχανές συμμετέχοντας 100% στην απεργία σε «ΦΑΝΚΟ», «ΣΕΛΜΑΝ», «ΝΤΙΑΞΟΝ», «Χατζηλουκά», «Ποτοποιία Θράκης».

Πρωτοπόροι στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε το ταξικό Εργατικό Κέντρο Νάουσας μπήκαν οι απολυμένοι εργάτες των «Κλωστηρίων Νάουσας», μαζί με τους συναδέλφους τους της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ». Κράτησαν το δρόμο του αγώνα ανοιχτό και κάλεσαν τους εργάτες και τους υπάλληλους της περιοχής, που χτες συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή διαδήλωση, να κλιμακώσουν συντονισμένα την πάλη ενάντια στην πολιτική που κλείνει τα εργοστάσια, οδηγεί στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ