Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η γύμνια τους δεν κρύβεται

Οσους μηχανισμούς κι αν κινητοποίησαν, όσο κι αν τα ΜΜΕ πρόβαλαν με υπερβάλλοντα ζήλο και αποκλειστικά την κινητοποίηση, όσο κι αν καλλιέργησαν την εικόνα ότι χτες «θα βούλιαζε το κέντρο της Αθήνας» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν κατάφεραν να κρύψουν τη γύμνια τους.

Με μια συγκέντρωση στην κυριολεξία «ξεδοντιασμένη», παρά τα (άδεια όπως αποδείχτηκε...) τρένα και λεωφορεία που κατέφτασαν από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη. Οσο κι αν το προσπάθησαν, τα συνδικαλιστικά δεκανίκια της πλουτοκρατίας δεν κατάφεραν να εκφυλίσουν και να υπονομεύσουν την απεργία. Δεν μπόρεσαν να κοροϊδέψουν τον κόσμο, που τους ξέρει πλέον από την καλή και την ανάποδη, που αντιλαμβάνεται τον αντιδραστικό τους ρόλο.

Γι' αυτό χτες, οι χιλιάδες απεργοί σε όλη τη χώρα βρέθηκαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, συγκροτώντας μάλιστα στην Αθήνα πορεία πολλαπλάσια σε μέγεθος από το πανελλαδικό φιάσκο των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Τα παρατρεχάμενα «φόρουμ» και οι οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΝ, τα μόνιμα «κολλητήρια» στον μπερντέ του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεν μπόρεσαν να σώσουν την κατάσταση. Και μπροστά στη γύμνια τους, από μικροφώνου δε θα μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε άλλο από το να επιτεθούν για μια ακόμη φορά στο ΠΑΜΕ και το μαζικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που αποτελεί το μόνιμο και μοναδικό τους στόχο.

Τώρα, με την πείρα και αυτής της επιτυχημένης μάχης, οι εργαζόμενοι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ, με νέα ορμή να μπουν στον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με μοναδικό οδηγό τις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες, τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ