Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποσχέσεις για τους ανασφάλιστους

Την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου ή τη νομοθετική ρύθμιση το Γενάρη του 2006 ώστε να είναι και τυπικά εντάξει η χορήγηση φαρμάκων στους ανασφάλιστους μετανάστες ανακοίνωσε προχτές ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν εξαιτίας της άρνησης χορήγησης αντιρετροϊκών φαρμάκων σε ανασφάλιστους - Ελληνες και ξένους - από φαρμακεία κάποιων δημόσιων νοσοκομείων.

Βέβαια, ο Νικήτας Κακλαμάνης υποστήριξε και πάλι ότι δεν του αναφέρθηκε ούτε μια περίπτωση μη χορήγησης αντιρετροϊκών φαρμάκων ακόμα και σε παράνομους μετανάστες στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Αν και η περιπτωσιολογία δεν ενδείκνυται - όταν μάλιστα υπάρχει έγγραφο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα - εντούτοις ο υπουργός ανέφερε ότι εντοπίστηκαν 50 ανασφάλιστοι μετανάστες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Πάντως, όπως έλεγαν ειδικοί στη στήλη, αν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά τη λύση του προβλήματος πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση. Τώρα για το πόσο θα μπορέσει η όποια ρύθμιση της κυβέρνησης να ξεφύγει απ' τη λογική της εμπορευματοποίησης, αυτό θα φανεί όταν δημοσιοποιηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ